Пуснаха бияча от бул. „Черни връх“ срещу гаранция, той продължава да отрича за мелето

0
1392

Пуснаха бияча от бул. „Черни връх“ Симеон Христов. Той бе задържан за побоя, станал след катастрофата. От Софийски районен съд  го пуснаха срещу „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Софийска районна прокуратура поиска СРС да остави в ареста Христов, защото от събраните доказателства има обосновано предположение, че именно Христов е нанесъл побой на Георги Милев. Също така Христов има съдебно производство в Специализирания съд, уточняват Novini.bg.

Павел Чернев, адвокат на Христов, поиска от съда да не бъде уважено искането на прокуратурата. Моят клиент е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие, или да извърши друго престъпление, заяви Чернев. След като чу страните, СРС постанови мярка „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Магистратите счетоха, че обвинението е за лека телесна повреда. Към този момент Христов не е осъждан и тази мярка е подходяща да осигури присъствието за предстоящия процес. Мярката може да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийски градски съд. Самият Христов обясни пред журналистите, че не помни да е удрял някого. Най-потърпевш в цялата ситуация съм именно аз, защото човекът, който е предизвикал ПТП, се прави на жертва. Ако аз съм ударил някой и това се докаже, ще понеса своята отговорност, допълни той./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук