Путин отсече: Не се занимавайте с нас, така и така сме най-големите!

0
1254

Руският президент Владимир Путин отново разпали страстите на привържениците и противниците си. В коментар, направен по време на посещението му в Ярославския моторен завод, той заявява: „Нашата армия никого не заплашва. Така и така сме най-голямата държава в света“.
Пред работниците Путин коментира ситуацията в руската армия, както и тази на международната арена, говори за своя баща и личните си спортни пристрастия.
Руският държавен глава отбелязва, че развитието на руската армия днес се осъществява планирано и ефективно: войсковите части на Русия трябва да бъдат компактни и съвременни – и това е основната задача, по която работи властта в страната, съобщава „Блокнот.ру“.
„Ще продължим структурните реформи, оптимизацията на числеността, без каквито и да било съкращения“, заявява Путин и добавя: „Особено внимание ще бъде отделено на такива компоненти като развитието на информационните системи, разузнаването, системите за свръзка. Разбира се, това ще бъде подчинено на най-високо технологично въоръжение“.

Путин отбелязва, че всички тези мерки не се харесват на т.нар. „западни партньори“, макар че „нашите въоръжени сили са призвани именно да защитават, не да нападат“.
„В пъти се е увеличил броят на тренировките, ученията, в това число – на внезапните проверки, които незнайно защо безпокоят нашите партньори, условно да ги наречем така. Когато те провеждат учения, ние не се безпокоим, а те започват да нервничат. Ние никого не заплашваме. Пък и за какво ни е? Така итака имаме най-голямата държавна територия в света. Ние трябва да осигурим безопасността на своя народ и нашата армия е способна да направи това“, заявява руският държавен глава.
Путин подчертава ключовата роля на работещите във военния производствен сектор. Той споделя, че баща му е бил майстор в завод и винаги се е гордял с този факт.
Говорейки за положителните тенденции в страната, Путин отбелязва демографската ситуация: в Русия най-сетне се отбелязва положителен прираст, увеличава се раждаемостта, продължителността на живота. Не на последно място заслуга за това има и програмата за подпомагане на майчинството – т.нар. „майчински капитал“.
„Напомням, че през 90-те години Русия, колкото и тъжно да звучи това, измираше. Страната ни се стопяваше всяка година с близо милион души“, казва руският държавен глава.
На въпрос за личните му пристрастия в спорта, той отговаря, че като президент не може да е привърженик на конкретен отбор, но с удоволствие следи изявите на националния отбор по футбол и обича да се наслаждава на красивата игра.
Превод: ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук