Путин предлага примирие на Робърт Мюлер

0
4995

Руският президент Владимир Путин изглежда предлага маслиново клонче на специалния прокурор Робърт Мюлер. Това коментира в. „Вашингтон поуст“, коментирайки пресконференцията след срещата на високо равнище в Хелзинки на американския президент Доналд Тръмп с неговия руски колега Владимир Путин.

Робърт Мюлер е получил покана да дойде в Русия, за да разследва предполагаемото хакерство на Националния комитет на Демократическата партия и кампанията на Хилър Клинтън за Белия дом.

В отговор Кремъл очаква да бъде допуснат до 12-те свои разузнавачи, обвинени в САЩ миналата седмица, че са се намесили в президентския вот.

Путин предложи на САЩ да разследва Бил Браудър.

„Бизнес сътрудниците на г-н Браудър са спечелили над $ 1,5 млрд. В Русия. Никога не са плащали никакви данъци нито в Русия, нито в Съединените щати „, каза Путин.

„И все пак парите избягаха от страната. Те бяха прехвърлени в Съединените щати. Те изпратиха огромна сума пари – 400 милиона долара – като принос за кампанията на Хилъри Клинтън. Е, това е личен случай. Може да е било законно, самият принос, но начинът, по който са спечелени парите, е незаконен. „

„Вашингтон поуст“ отбелязва, че твърдението на Путин е фалшиво, защото няма данни за подобно дарение за кампанията на Хилъри Клинтън.

В същото време е ясно, че на среща в „Тръмп тауър“ от юни 2016 г. е търсен начин от най-близкото обкръжение на Доналд Тръмп да се удари Хилари Клинтън.

От своя страна Бил Браудър беше един от моторите за приемането на „Закона Магнитски“ и налагането на санкции на онези руснаци, за които Белият дом смята, че са замесени в смъртта на руския правозащитник Сергей Магнитски.

„Вашингтон поуст“ припомня, че Доналд Тръмп на няколко пъти горещо отрече да е търсил подкрепа от Кремъл за предизборната си кампания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук