ПЪЛНА НЕАДЕКВАТНОСТ! Пълна гавра с нещастието на хората! Валентин Радев се изцепи: Ако така продължава да вали още ден-два, България ще отиде на три морета

Валентин Радев, в типичния си неадекватен коментира усложнената обстановка заради валежите, които не спират от дни

0
271530
Снимка/източник: МВР пресцентър

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Валентин Радев, в типичния си неадекватен коментира усложнената обстановка заради валежите, които не спират от дни. Това се случи на редовният брифинг на МВР, на който подробности и последни новини за ситуацията в страната даде шефът на пожарникарите Николай Николов, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Гл. комисар Николай Николов обясни, че най-сериозно е положението около р. Малък Искър и има риск за Етрополе. Министърът на вътрешните работи пък се успокоил, като го видял в министерството на брифинга, защото отсъствието му щяло да означава криза.

„Аз, като видях Николов, че е тука с униформата, се успокоих – значи няма напрежение в държавата, въпреки че днес чух много хубав виц, кратък – че ако така продължавало да вали още ден-два, щяла България да отиде на три морета. Но за щастие не се е случило нещо досега, така чувам поне от комисар Николов, няма бедстващи.“, зарадва се Валентин Радев.

Припомняме, че след като в Чепеларе в четвъртък беше обявено бедствено положение, ден по-късно частично такова влезе в сила и Община Садово. Там река Чая излезе от коритото си на две места и заля хиляди декари земеделска земя.

Потърпевшите производители обвиниха за бедствието държавните институции. Едната дига, която реката къса, е на метри от място, наскоро укрепено от „Напоителни системи” с 300 000 лева държавни пари.

От дружеството отричат реката да е пробила дигите. Твърдят, че и коритото било почистено.

Нито един от потърпевшите земеделски производители няма застраховка.

Река Чая заля и пътя, който свързва Катуница и Асеновград. Късно в четвъртък вечерта е имало и опасност водата да подкопае железопътния мост, през който минава линията Пловдив – Свиленград.

В Чепеларе остава затруднено преминаването по някои пътища заради активирани свлачища. Към момента няма опасност за живота на хората, чиито домове са по поречието на река Чая.

Село Забърдо остана откъснато от света.

Пътят в Острица също се срина.

Придошлите води нанесоха сериозни материални щети.

Местните власти се надяват на финансова помощ от държавата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук