САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Апелативният съд във Велико Търново насрочи дело за причинена смърт на 10-годишно момче при взрив на природен газ в Севлиево

0
1985

Апелативният съд във Велико Търново насрочи за 10 септември дело за причиняване на смърт по непредпазливост при взрив на природен газ в Севлиево. С присъда от 13 февруари тази година Окръжният съд в Габрово е признал подсъдимият Стефан С. за невинен в това, че на 8 март 2014 година, около 22.00 часа в Севлиево е причинил смъртта на 10-годишният Анатоли. С тежки обгаряния в „Пирогов“, бе настанена по-голямата му сестра Александрина, където с месеци се бориха за живота й.

Първоначалните работни версии за причините за взрива бяха изпускане на газ от ползвана от семейството туристическа газова бутилка, намерена на местопроизшествието, или теч от градската газопреносна мрежа за природен газ.

От повторната комплексна тройна експертиза се установи, че причината е нагнетяване на газ в жилището от спукана тръба на газопровода в близост и възпламеняването й от искра.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук