Първанов си поплака за развода с Нинова, пристанала на ГЕРБ

0
1356

Постъпката на БСП не е предателство, а подлост. Издигаме кандидатурата на Радев и готвихме споразумение, в което имаше само две разлики.Водим преговори. Има два варианта на това споразумение, с незначителни разлики. Разлика е това, че има различни предложени имена за общата ни коалиция. Тяхното предложение беше „БСП – АБВ”, а нашето „Коалиция за България”. Не мога да повярвам, че се разделихме за това, заяви разочарован бившият президент и лидер на АБВ Георги Първанов.

Предлагахме инициативен комитет, но Нинова приватизира номинацията, допълни още авторът на Големия шлем. „Тя го вика през ден на „Позитано“. От потенциал това да бъде национална фигура, Радев се превърна във фигура на един човек“, обобщи Първанов.Той коментира решението на АБВ да не подкрепи кандидатурата на генерал Румен Радев за президент.

„Няма значение кой го е посочил, по-важно е той да бъде кандидата на една силна, убедителна, равностойна коалиция. Това е номинация на БСП. Ние направихме безброй компромиси, играхме честно в този процес. Някой друг направи обратния завой“, заяви Първанов.

С оглед  на сегашната ситуация Първанов заяви и в прав текст, че кандидатурата му за президент и кандидатурата на Ивайло Калфин си остават на дневен ред.
„Искахме да променим модела на президентската коалиция. От шанс ген. Радев да се превърне в национална фигура, се стигна дотам той да е фигура на един човек. Ние предлага Нинова да олицетворява коалицията. Радев беше употребен. Беше номинация на БСП, но ние го приехме и направихме много други компромиси, но някои друг направи завой. Изведнъж има и еднолично решение, което не знам как е мотивирано.“, посочи лидерът на АБВ.

„В момента се прави подарък на ГЕРБ. Нужно е не едно механично обедините, а дълбока организационна промяна. Те го свалиха от небето и го набутаха в хангара. Направихме и грешка, че трябваше да го представим по-добре в медиите.„Водим преговори с партии от центъра. Например с ВМРО. Манолова е силен кандидат. Между 10 – ти и 20-ти септември.“ Каза той в заключение относно предстоящата кампания.

24news.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук