ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Петър Захариев: Целта на Конфедерацията на автобусните превозвачи е да обедини бранша

0
4050
унгария, санкции, Демократична България

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – БТА

Целта на Конфедерацията на автобусните превозвачи е да обедини бранша. Това каза Петър Захариев, превозвач от Северозападна България и член на управителния съвет на Националната асоциация на автомобилните превозвачи, на пресконференция за учредяването на Конфедерация на автобусните превозвачи, предаде репортер н Информационна агенция „Дейли Прес“.

Петър Захариев обясни, че Конфедерацията представлява нова форма на сдружение на всички превозвачи, която представлява браншова и работодателска организация на доброволен принцип.

„Нейните членове са превозвачи, извършващи обществен превоз на пътници“, поясни Захариев.

Той уточни, че създателите на Конфедерацията са 7 сдружения в бранша – Национално сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Корпорация на автомобилните превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Българска федерация пътнически транспорт, Национално сдружение на автобусните превозвачи и Национален съюз на превозвачите-Варна.

Това е отворена организация и каним всички превозвачи, които не са обхванати в цитираните организации, да заповядат при нас.

„Целта на тази Конфедерация е да обедини всички превозвачи, да стане изразител, защитник на интересите, да отстоява въпросните интереси и заедно с управляващите органи да постигне онова, което в България все още не съществува – една съвместна работа с цел подобряване на качеството на транспортната услуга“, посочи Захариев.

По думите му идеята е да се подобри качеството на транспортната услуга, която да е на поносими цени на българските граждани, както и да се „изсветли“ бранша.

Захариев съобщи, че по време на учредяването на организацията за нейн председател е избрана Магдалена Милтенова, а за заместник-председатели – Максим Петков и Кузман Вълев.

Той уточни, че ръководството ще се сменя на ротационен принцип с мандат 1 година. „Със създаването на тази конфедерация ние смятаме, че постигнахме онова, което дълги години не можахме – консолидирахме всички превозвачи и се надяваме да обединим буквално всички, които се занимават с обществен превоз на пътници. Нашата цел е, както да представляваме и защитаваме интересите, така и в разговор с органите на властта да постигнем онова, което досега не успяхме – да подобрим обществената транспортна схема, да създадем по-добри условия за работа на отделните превозвачи и да дадем възможност и на най-малките, които са силно застрашени от загиване, да предложим качествена транспортна услуга на достъпни цени“, допълни още Петър Захариев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук