ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи: Отворени сме към всички предложения за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги

0
3099
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли прес" / Тодор СТЕФАНОВ

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Отворени сме към всички предложения за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги. Това каза председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ) и новоизбран председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова на пресконференция за учредяването на Конфедерацията, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Милтенова обясни, че върховният орган на управление на тази конфедерация ще бъде Общото ѝ събрание.

„Всяка една от организациите, които членуват, ще има право на глас, който ще бъде зачитан. Затова нямаме управителен съвет. Решихме, че всички компетенции трябва да се решават на общо събрание“, уточни тя.

„Тази конфедерация ще се управлява от председателя и неговите двама заместници. Обещахме, че до 15 септември тя ще бъде учредена. Оправдахме очакванията на всички, в това число надявам се и на премира и на нашите колеги. От тук насетне сме отворени към всички предложения, които са свързани с „изсветляването“ на бизнеса, справянето с нерегламентираните превози, с всички условия, които държавата се опитва да създаде. Но ще ги подкрепим, ако отговарят на европейските принципи, когато са синхронизирани с българското законодателство и съобразени с бранша“, заяви Милтенова.

По думите ѝ целта на създаването на таз конфедерация е, когато браншът отиде на разговори с правителството, да има единно становище. „Да нямаме разногласия, да не се стига до неприятни сцени, когато се налага да дискутираме важна за бранша тема. Ако сега ви кажем, че ние ще постигнем съгласие по всички теми, означава да ви подведем. Ние никога няма да постигнем съгласие по всички теми на 100%, което е напълно нормално, но към настоящия момент сме се обединили около важните за бранша теми, около това, което наистина ще помогне на бранша, на потребителите на услугата“, коментира Милтенова.

„Смятам, че всичко към което се стремим, ще доведе до един добър диалог с управляващите, до един добри решения, които да подобрят нещата. Ние сме абсолютно толерантни към всяко едно от решенията, които ще подобрят качеството“, допълни тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук