Разказ от първо лице на затрупан от скали на пътя

0
1238

Днес ще бъде направен оглед в участъка до Арбанаси, където вчера около 15 часа огромна скална маса се отчупи и затрупа два автомобила. По-късно стана ясно, че парчетата са от крепостта Трапезица във Велико Търново точно в момент, в който на пътя под тях пътували таксиметров автомобил и джип. И в двете превозни средства са пътували само шофьорите.Пътниците са се разминали без наранявания, има само щети по автомобилите – спукана гума, огъната врата и задействани предпазни възглавници, съобщава Нова телевизия.

„Случи се изведнъж. Всичко стана за секунда. В първия момент дори не забелязах камъните. Чух трясък, в автомобила се задими. Видях една кола пред мен. Не мога да кажа колко са щетите по автомобила, но говорим за не по-малко от 6000 лева за ремонт“, обясни потърпевшият Янко Събев.
От областната управа пък коментираха, че в същия участък вече е извършван ремонт по обезопасяване – едва миналата година. Защо се е стигнало до ново свлачище, тепърва ще се установява.

„Миналата година бяха предприети действия по премахването на опасните камъни. Тогава затворихме пътя. Ще бъде направен ремонт на пътя, за да бъде обезопасен“, заяви Пенчо Пенев, областен управител на Велико Търново.

Според информацията от вчера, причина за инцидента са обилните дъждове през последните дни в района.
Точно под мястото на свлачището пък има автобусна спирка, която се превръща в потенциално опасна, припомни Нова тв. В тази връзка областният управител коментира, че се мисли за „цялостно решаване на проблема, а не само да бъдат премахнати опасните камъни“./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук