Юлия Байчева: При Нешка беше много по-тежко от сега

0
1802

Днес всякакви обвинения срещу Федерацията по художествена гимнастика са недопустими, трябва да оставим момичетата и треньорите им на спокойствие. Това каза в студиото на Би Ти Ви Юлия Байчева. Тя беше категорична, че режимът на момичетата днес не са толкова големи, колкото са били техните преди години, когато треньор е Нешка Робева.

„Спортът за децата е начало, трамплин, начин да се изградят като личности. Аз например бях доста лабилна и състезанията бяха тежки”, призна треньорката по художествена гимнастика. Според нея, Цвети е придала прекалено голямо значение на случващото се и това я е извадило от релси.

„Човек има свои виждания за живота, всеки отговаря за себе си. Но в спорта няма връзки и няма как да има връзки, защото това не печели медали и турнири”, смята Байчева. Тя предположи, че е имало отказ на Цвети да се състезава и след това може да е преосмислила решението си, но промяната в отбора е трудно решение.

„Аз също тежко приемах грешките си, бягала съм от залата преди състезание. Но тогава не бях достатъчно подготвена и имах нужда от кратка пауза, затова напуснах, но след това се върнах. При нас никога не е имало психолог, но се справяхме“, спомня си Байчева./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук