Разкриха и арестуваха побойника на старците от Камбурово

0
766

32-годишният Петко Александров търсел къде да преспи, не знаел, че къщата е обитаема

32-годишен мъж от Стара Загора е арестуван за побоя, нанесен на 62-годишния Хюсеин Кадиров и 58-годишната му съпруга Хатидже в търговищкото село Камбурово. Новината съобщиха на съвместна пресконференция в кметството на селото окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров и шефът на местната ОДМВР Николай Ненков. Семейството беше нападнато докато спи през нощта в петък срещу събота, а неизвестният мъж който влязъл в дома им ги пребил, без да вземе и стотинка и без да пита за ценности.
Въпреки, че оставил следи в снега нападателят не можа да бъде задържан същата нощ, но само пет дни по-късно полицията успяла да го идентифицира и арестува. На 8 януари 32-годишният Петко Александров от Стара загора пил в кръчмата на съседно село. Към 23.30 решил да си потърси подслон в Камбурово и в покрайнините на селото къщата на Мехмедалиеви му се сторила необитаема. Разбил прозореца и с взлом се вмъкнал в къщата. Шумът обаче разбудил стопаните и явно уплашен Петко започнал да ги налага с каквото свари в леглото. Като пребил Хюсеин и Хатидже изчезнал в тъмнината.
От полицията обясниха, че Петко Александров е излязъл от затвора на 25 ноември м. г. Там лежал 4 години и половина за изнасилване, извършено в условията на опасец рецидив. Преди това бил съден за противозаконно проникване в чуждо жилище и за друго изнасилване. В сряда Александров беше привлечен като обвиняем за взлома и за нанесения побой. Задържан е засега за 72 часа, но Районната прокуратура в Омуртаг ще поиска постоянна мярка „Задържане под стража“./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук