Разпитват Боби Михайлов в Антикорупционната комисия

0
217

След разпореждане на главния прокурор Борислав Сарафов шефът на БФС Борислав Михайлов е извикан на разпит в Антикорупционната комисия. Той е отведен от централата на Футболния съюз в „Бояна“ и преди минути е видян да влиза в сградата на институцията на площад „Св. Неделя“.

По-рано днес стана ясно, че държавното обвинение се самосезира по медийни публикации, в които се твърди за нарушения и престъпления на ръководството и на шефа на БФС.

Припомняме, че в четвъртък футболни фенове излязоха на протест срещу БФС и ръководството му. Поискаха и оставката на президента Борислав Михайлов.

Протестът започна привидно спокойно около 17:30 ч., но рязко ескалира към 18:20 ч. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предупредиха, че ако не спрат, ще бъде употребена сила, след което започна да разпръсква феновете.

След началото на мача феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на „Гурко“ човек бе пребит зверски от полицията. Пристигна линейка на мястото.

Междувременно бесни фенове потрошиха полицейски бус на „Васил Левски“ до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го запалиха. Имаше сигнали и за бити деца. По последна информация има 24-ма пострадали, както протестиращи, така и полицаи. 33-ма са задържаните.

Оставката на Боби Михайлов беше поискана от Бойко Борисов и ПП-ДБ, които поискаха също и оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук