Разследване на Дейли Прес! Сектите ги убиха – Случаи с деца, станали жертва на секти и алтернативни религии! (Част първа)

0
2516

Секти вербуват децата ни чрез празни обещания за постигане на безсмъртност и черни магии. Те обещават на подрастващите ни безсмъртност, ако решат да станат техни членове.

За да станат пълноправни сектанти, организаторите правят черни ритуали и литургии, карат децата да участват в потресаващи обичаи като култово обезглавяване на кучета и котки, например. През годините сигнали за подобни потресаващи новини са подавали отчаяни родители, чиито деца са карани да участват в подобни тайни общества. Сектантите доста щедро убеждавали учениците, че с практикуването на магии ще могат да избегнат предстоящия Апокалипсис. Те влияят на психическото здраве на подрастващите, а родителите са притеснени за безопасността на хлапетата си.

Най-често вербуваните младежи са на възраст между 14 и 18 години. Първоначално те били проучени от техните връстници, които вече членуват в подобни деструктивни общества. Те преценявали децата по техните действия и начин на мислене. И така, по-податливите на влияние, са били подлагани на психически атаки, коментират специалисти от Центъра за нови религии.

Щом детето е било привлечено веднъж в сектата, то започвало да страни от средата и съучениците си. Все по-често родителите откриват, че малчуганът им чете странни книги за магии. За да получат „бойното си кръщение” и да станат пълноправни членове на тайното общество, те трябва да се включат в ритуали по жестоко убиване на кучета и котки.

В интернет пространството могат да бъдат видяни клипове от подобни ритуали, които представят децата в изключително потресаваща светлина как хладнокръвно издевателстват над животните.

„Значи аз, когато я търсих сутринта, видях, че я няма… Виждам й чантата, дрехите, мобилния телефон и я няма и няма… След няколко минути я видях да виси на парапета от външната страна”, разказва Александрина – майката на 17-годишната Цветина Стоянова, която се самоуби на 11 юли 2012 г.20

„На 16 юли е писал във Facebook – идва краят, това нещо го кара след месец и половина импулсивно дасе  хвърли…”, разказва лелята на Захар Кичук. Той се самоуби 2 август.

„Дъщеря ми беше единствено дете, много обичано, много гледано всичко по много. Звъннаха ми по телефона, попитаха дали имам такава дъщеря, чух линейка, отидох и после ми казаха ,че е паднала от високо”…, разказва Румен, баща на Теодора Терзиева. Тя се хвърлила от многоетажен блок на 4 юли 2006 г.

Това са родители, чиито деца се самоубиха. Те смятат, че това се е случило, защото децата им са били жертви на т. нар. религиозни движения – секти.

Имат ли право на подобни твърдения? Оказва се трудно да търсиш отговори…

Темата е табу и никой не иска да се говори за това. Факт е обаче, че в страната ни съществуват над 100 религиозни движения – секти, под формата на фондации, организации…, курсове. Близо 20 деца са се самоубили в България само за 1 година. Има потресаващи истории и родители, които търсят истината за смъртта на децата си, които са принудени да водят собствено разследване в търсене на истината.

Защо едно дете решава да сложи край на живота си? Този отговор търси вече почти година майката на Цветина Стоянова – Александрина. Тя смята, че дъщеря й е била повлияна от някой, че зад решението й стои секта.222222

„Големи заложби имаше за рисуване, всичко, което е свързано с изкуство. Много чувствително и много ранимо дете. Може би трудно се вписваше в тоя свят и затова беше реална мишена на ето такива, които свободно си ходят по улиците… Беше много ранима. Казва ми една вечер: „Днес не съм яла, защото си дадох парите на едни клошар или видях едно куче.. Ето такава беше. И предполагам, че тя е търсила нещо извън реалния свят…”, разказва майката.

Александрина никога не е вярвала, че в една обикновена сутрин ще се блъсне в мъртвото тяло на дъщеря си. Цветина висяла на балкона по бельо. Оказало се, че направила примката си по инструкции, които намерила във Facebook.

„Това може би е някакъв вид приношение, защото когато я намерих сутринта, беше по бельо. Все пак тя беше девствена. Никъде полицаите не бяха снимали счупената чаша пред нея със синя течност… Аз бях в шок и ужас, изтичах боса към нея”… Течността не е изследвана”, казва Александрина.

Разследващите органи и самата майка по-късно видели дневниците й, рисунките й. В тетрадките били нарисувани гробове. Много гробове с кръстове върху тях. Това, което притеснява Александрина, са и странните мисли на дъщеря й, които прочела в дневниците й.

„Понеже ние нямаме култура какво представляват сектите, не съм го приела като нещо необичайно, предполагам, че и тя не е знаела, че е нещо страшно. Каза, мамо пиша си по интернет с едно момиче от 23-то училище. Ще се срещна с нея, тя се занимава с много интересни неща, магии. Гледаше Хари Потър, нали не я ограничавам, не виждам нищо, което да става страшно с нея. Всъщност тогава това момиче започва да й влияе. Само че не разполагам с никакви доказателства и факти”.

Постепенно Александрина научила местата, които посещавала дъщеря й. Там се пеят мантри, млади хора се събират и търсят „духовно спасение”, изглеждат странно, четат лекции…

Тъжно е това, че млади хора променят целия си живот само от един безобиден курс по йога, например.

„Елате, първо ще пеем весели мантри 1-2 часа, после ще си говорим, ще четем лекции на духовна тема. Ние сме едно духовно семейство…” Така посрещат в една организация в центъра на София.

Оказва се също, че досега в България няма случай, разкрит от полицията, при който млад човек се е самоубил заради религиозно движение. Защото това е трудно за доказване, дори невъзможно за момента.21

Александрина търси истината от разследващите, според нея обаче те не са си свършили работата още при първия оглед, самата тя им помага не само с информация.

„Аз по никакъв начин не мога да стигна до субекти или организации, няма как да ги осъдя. Защото в България няма такова законодателство. Няма как да докажа, че някой е въздействал на моята дъщеря да се самоубие”.

Цветина е учила в Търговско-банковата гимназия, печелила е няколко грамоти и конкурси, защото е рисувала уникално. От училището обаче не искат да си спомнят за нея, вероятно защото самоубийците не са на почит.

Всъщност Цветина не е единствената, която учи в Търговско-банковата гимназия и се самоубива. Това се случва преди 6 години и с Теодора Георгиева, която малко преди да стане на 18 се хвърля от многоетажен блок. За Теодора разказва и Александрина. „Била е единствено дете, много дълго чакано. Преди 6 години отива срещу техния блок и се хвърля… Била е точно на възрастта на моята дъщеря”.

Бащата на Теодора Румен смята, че дъщеря му също е била увлечена по някакво религиозно движение, като всичко започва именно от гимназията и в частност от учителя по философия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук