РАЗТЪРСВАЩА ДРАМА! Родители чуха: Детето ви ще умре до довечера! Никой не очакваше това, което се случи после

0
2114

Димитричка и Венцислав са родители, които са дарили част от черния си дроб на своите деца. След това техният орган се възстановява, а децата им са спасени.

И двете деца са от две различни семейства, които са чули, че децата им изживяват последните си часове.

Момчетата са били в кома, но ги спасява професор Спасов.

Драматичната история беше представена в „Преди обед“ по повод Европейска седмица на донорството.

Две седмици след раждането си Виктор изпада в чернодробна кома. Родителите на бебето Виктор чуват на Великден: „До вечерта това дете няма да е живо. Въпреки това лекарите го спасяват“.

„Много трудно е да се направи такава трансплантация, защото органите и кръвоносните съдове са твърде малки“, обяснява професорът.

Майките плачат в ефир, а голямото момче вече е шампион по тенис, а малкото суче спокойно от биберона в ръцете на майка си.

И двете деца са пристигнали в много тежко състояние, а бе трябвало това да става по-рано. „Трябва да бъде спряно и каналджийството в България“, обяснява професор Спасов.

„Когато духът напусне физическото тяло, органите вече не са му необходими. Това е приела католическата църква. Агенцията по трансплантацията помогна да разберат хората ползите от донорството и у нас“, допълва професорът.

„Такива пациенти са на края на живота си. Шансът е само трансплантацията. За тази година 18 човека са претърпели операция на бъбрек и 7 – на черен дроб.

12 европейци обаче умират всеки ден, докато чакат донор“, обяснява професорът./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук