РАЗТЪРСВАЩА ТРАГЕДИЯ! Топжурналист от Нова телевизия: Чичо уби татко!

0
1452

Тежка семейна драма бележи от ранно детство живота на топжурналиста от Нова тв Христо Калоферов. Само на три години той губи баща, а преди да навърши осемнайсет, научава причината за смъртта му – татко му е убит от чичо му след пиянска свада на строеж на нова къща.

Убиецът бил носител на званието „борец против фашизма и капитализма“ и поради това лежи в затвора само няколко месеца за деянието си, пише всекидневник. Макар да са минали много години, журналистът още не е простил убийството на баща си. Христо неведнъж е признавал пред колеги за стаения си гняв, както и че би искал да се освободи от него. Досега не се е решавал на среща с човека, убил баща му.

„Още не съм готов да се изправи срещу него. Помня ръцете на баща ми – едни големи и силни, когато ме държаха“, връща лентата назад Калоферов.

Той е на 12 години, когато научава истината. Пита майка си защо има само един дядо и една баба. След като научава покъртителната история, за първи път се запознава с родителите на татко си.

христо калоферов

Христо е добър тандем с Даниела Тренчева

„Израснах без баща и винаги ми е липсвал, но той със сигурност ми помага в трудните моменти отгоре“, казва Калоферов. По-късно майка му се омъжва за втори път и се появява сестра му.

„Излизайки от казармата, вече знаех с какво искам да се занимавам – да показвам несправедливости и да търся истината чрез журналистиката“, категоричен е Христо. След войниклъка той започва работа в кабелната телевизия в Асеновград, после в новините в Благоевград, а с днешна дата е в столичната Нова телевизия.

„Не обичам да говоря за личния си живот, важно е това, което зрителите виждат, да е професионално“, сподели за преживяната драма в семейството Христо Калоферов./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук