Ректорът на СУ проговори за Слави Трифонов: Не го допуснах! Университетът не е място за ПОЛИТИЧЕСКА АГИТАЦИЯ!

0
1084

Университетът е място за политика. В него трябва да са изграждат бъдещите политики на държавата. Там е сериозният експертен капацитет.

Университетът обаче не е място за партийна дейност. Не е място за политическа агитация.

Това заяви ректорът на Алма матер проф. Анастас Герджиков в отговор на въпрос защо е отказал да пусне шоумена Слави Трифонов да агитира студентите.

В интервю за агенция ПИК той припомни и че този акт не е бил разрешен на проф. Близнашки, който е преподавател в учебното заведение.

Професор Герджиков застана начело на Алма матер преди едва три месеца. Като отчет на дейността си до моментам, той заяви, че е направил няколко структурни промени.

„Въведохме одит – трима инспектори ще проверяват как се движат нещата в отделните звена на университета. Ще имаме вече главен мениджър, по новия закон той ще е подчинен на ректора, но ще бъде назначен от специална комисия“, конкретизира той.

Герджиков също така разкри и че специална работна група ще оцени как се е работело в Алма матер в последните 10 години като целта е да се видят грешките, респективно да бъде направена оптимизиция./Бинюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук