Родителите на фолкпевеца Денис съдят държавата за 1,2 милиона лева

0
1323

Тези дни майката на фолкепвеца от „Пайнер” Денис – Шехризаде Хасанова, стана особено популярна в медиите и цялата българска педагогическа общност. Тя се оказа централна фигура в безпрецедентен скандал в разградското СОУ „Никола Икономов”, където учи по-малкият й син – петокласник. На 15 март в голямото междучасие 47-годишната дама нахлула в школото и отвъртяла един шамар на учителката по български език – по-възрастната с 11 лета от нея Румяна Мартинова. Или поне това твърдят всички свидетели на най-голямото сътресение в Лудогорието през изминалата седмица.

Шехризаде Хасанова
Шехризаде Хасанова

След грозната сцена Шехризаде вече е с обвинение – за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения, а до 7 дни ще бъде изправена и на съд. Майката на Денис, която преди 5 години вече е имала вземане-даване с правосъдието, но е реабилитирана по право, най-вероятно
ще се размине с глоба от 100 до 300 лв.

Тя отрича да е удряла учителката, но независимо от това може да се сдобие и с още едно обвинение – за хулиганство, което евентуално би й утежнило положението дотам, че да й бъде наложена пробация. Междувременно прокуратурата излезе със съобщение, от което стана ясно, че причината за гнева на Шехризаде е отнета от Мартинова хилка за тенис на сина й, която струвала 220 лева. Петокласникът пък се пробвал да цели с топче за пинг-понг своята учителка и след отправени на няколко пъти забележки от нейна страна тя се принудила да му прибере тенис аксесоара. Хилката останала 3 седмици при педагожката, а Шехризаде побесняла, защото синът й трябвало да се готви за състезание по тенис на маса. От тук нататък тезите на двете страни са твърде различни – Шехризаде признава, че е имало повишаване на тон и „побутване по бузата“, а Мартинова и класната на сина й – Татяна Борисова, са категорични, че емоционалната дама е упражнила своя форхенд. Унижената педагожка смятала да подаде съдебен иск срещу Хасанова и да търси обезщетение за потъпканото си пред цялото училище достойнство. „ШОУ“ също се зае да проучи случая с грозния конфликт, в който се забъркала майката на изпълнителя на „Вече мога”, както и причините, довели я до амок.

Интересен факт е, че два поредни дни нито „ударената и унижена” педагожка Мартинова, нито някой от ръководството на училището не намери време да коментира неудобната сцена въпреки нескончаемите опити на наш репортер да чуе тяхната гледна точка. За сметка на това Вестникът на народа успя да се свърже със съпруга на Шехризаде – колоротния търговищки бизнесмен със съмнително минало Фикрет Хасанов. Покрай коментара си за скандалната ситуация 52-годишният баща на фолкпевеца Денис направи пред „ШОУ” и няколко експлозивни разкрития…

„Не е станало кой знае какво. От нищо нещо стана, разбирате ли? Много неприятна ситуация, но нещата не са точно такива, каквито ги представят. Съпругата ми тръгна много спокойна към училището на сина ми, но като е отишла там, е била провокирана. На мен тя ми каза: „Отидох да разговарям единствено с класната, обаче
излезе една жена с хилката на сина ми  в ръката.

Беше много агресивна и на висок тон викаше: „Ето я хилката! Обаче няма да я дам! Айде да видим какво ще ми направите?!”. Жена ми казала: „Госпожо, вие нямате право да вземате чужда вещ и да я държите при вас един месец!”. И тогава тази госпожа засилила хилката на сина ми в стената, даже щяла да удари децата. Оттам жена ми каза, че се афектирала и я блъснала, но не я е удряла. Може това да го тълкуват като шамар”, обобщава грозната сцена бащата на пайнерския изпълнител.

Той обаче признава, че не оправдава съпругата си, защото е трябвало тя да се обърне към инспектората, а не да раздава правосъдие. Търговищкият бизнесмен потвърждава и една информация, до която достигна „ШОУ“. А именно, че малкият му син, който е станал свидетел на целия екшън, се е разплакал и се молел на майка си да престане. „Да, сигурен съм, че е така. Той е много чувствителен. Много тежко изживява всичко. 2 часа съм го успокоявал след случая. Тя и съпругата ми вдигна 180 кръвно, че се наложи да й викаме „Бърза помощ” да й бият диазепам”, нарежда Фикрет.

И разкрива, че веднага след панаира в школото и последвалите публикации в медиите съпругата му се стреснала за имиджа на сина си Денис и веднага позвънила на Митко Пайнера

„Той й казал, че всичко е наред, даже се засмял. Ама нормално е тя да се притесни – деца са й…”, хрисимо обяснява Хасанов.

Не толкова невинно обаче той е представян по медиите. Напротив – името му се спряга наред с различни мутри и престъпници, а за богатството му се носят слухове, че е натрупано по нечестен път.

Комисията „Кушлев” разследва семейството

Съдът обаче ги призна за невинни. Родителите на Денис имат зад гърба си по една осъдителна присъда. Майката за документна измама, а той – за изнудване. Спрямо семейство Хасанови имаше и дело за отнемане на имуществото им, образувано след иск на комисията „Кушлев”. „Ние го спечелихме и искам да ви кажа, че сме ангажирали адвокат и смятаме да осъдим държавата. Защото няма такъв случай – като моя и на съпругата ми!”, разкрива Фикрет, който е бивш общински съветник от ДПС.

Процесът по искане на комисията „Кушлев” срещу разградския бизнесмен и бивш съветник от ДПС в Попово Фикрет Хасанов започна през 2010 г. Държавната институция настояваше да бъде отнето имущество на стойност 1 218 401 лв., а искът бе основан на осъдителна присъда за изнудване. Твърдеше се, че това престъпление е в основата на богатството на Фикрет Хасанов и съпругата му Шехризаде, натрупано между 1984 и 2009 г. Още първата инстанция – Окръжен съд-Разград – обаче отхвърли иска на държавната институция, считайки, че произходът на парите на фамилията е законен  – от животновъдство, кредити и подпомагане от родителите им. По-късно Апелативен съд-Варна излезе със същото становище.

През март 2013 г. съставът на Трето гражданско отделение на Върховния касационен съд не допусна делото за разглеждане, а това на практика означава, че в сила остава първото решение, а именно – че Фикрет Хасанов е натрупал богатството си с честен труд, а не незаконно, и то си остава в негово владение.

Той твърди, че „всичките му проблеми дошли по партийна линия”. „Не съм си вдигал главата от работа, плащал съм си данъците, а в един „прекрасен” ден разбрахме, че комисията „Кушлев” ни е запорирала имуществото”, спомня си неприятните моменти бащата на фолкпевеца Денис.

Човек от разследването му подшушнал, че в основата на атаката са „негови съпартийци”, решили да му спретнат комплот заради нарушени интереси. „Това с изнудването беше просто повод и мотив да ме ударят. За този турски бизнесмен, за който се казва, че съм го изнудвал, аз на него всъщност му помогнах”, твърди още Хасанов. Въпросният заможен турчин бил в негова дискотека и черпел наред с шампанско. Късно вечерта си тръгнал, но четирима цигани го проследили, набили и ограбили. „После той ми се оплака, а аз един по един ги привиках и с една лопата… теглих им по едно дърво.

Не ги водих в полицията, защото бяха млади – 18-20-годишни, и не исках да им се съсипва животът с обвинения. После аз го отнесох – че не съм ги завел в полицията. И ме осъдиха за самоуправство“, твърди бащата на Денис.

Майката Шехризаде пък била осъдена на пробация заради документна измама. „Това пък беше пълен фарс – твърди още Фикрет. – Полагаше ни се една субсидия, защото произвеждахме по 1 тон и половина мляко. Но се оказа, че имаме някакво задължение към НАП, което трябваше да го погасим. А пък бяхме взели предварително документ, за да можем да си изтеглим субсидията и да си платим в НАП. И се получи нещо сбъркано, но нищо подобно като измама!”, поднася тезата си търговищкият бизнесмен. И разкрива, че докато от „Кушлев” водели дело срещу него и жена му, прокурорът и съдиите били на тяхна страна. „Даже не сме ползвали юридическа помощ. Един адвокат ми поиска 22 000 лева хонорар, а аз му казах, че 22 стотинки няма да му дам, защото няма за какво да ме осъдят!

Сега обаче аз ще осъдя държавата, защото ми съсипаха живота! Смятам искът да е за 1.2 милиона лева – толкова, колкото искаха на мен да ми вземат”, зарича се Хасанов./блиц

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук