Розалия Димитрова оглави Агенция Митници

0
903
Розалия Панова Димитрова пое поста на директор на Агенция „Митници“ след внезапната кончина на Ваньо Танов, съобщиха от Министерството на финансите.

Димитрова е родена на 21.04.1964 година. Има повече от 24 години професионален опит в митническата администрация. От 13.08.2014 г. до настоящия момент е заместник-директор на Агенция „Митници“.

Работи в митниците от 1991 г. През 2011 г. поема дирекция “Митнически режими и процедури” и ръководи битката с контрола на вноса на горива. Отличавана е за принос към Световната митническа организация.

Има висше образование по специалността „Неорганични и електрохимични производства“, придобито в Химико-технологически институт, София.

По повод смъртта на Ваньо Танов колегите му излязоха с изявление, в което се казва:

Агенция „Митници“ загуби човека, който до последния си ден отстояваше безусловно върховенството на закона и безкомпромисно се бореше за него. Ваньо Танов посвети живота си на тази битка, която превърна в кауза, беше мъж на честта. Той започна трудната битка за достойнството на митническата администрация. В тази битка имаше и победи, и поражения. Но никога компромиси с принципите и закона„.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че с кончината на Ваньо Танов губи верен приятел, на когото е имал доверие, и който е доказал своя професионализъм и принципност.

Финансовият министър Владислав Горанов също коментира, че са загубили достоен и честен човек, с който всички са работили в синхрон.

Междувременно бившият министър на финансите Симеон Дянков, с когото Танов работи в първия кабинет на Борисов, написа във Фейсбук:

Отиде си много свестен човек! Твърд с контрабандистите и политиците и много благ с хората около него. Голяма загуба за България. За последен път се видяхме през декември. Беше много горд от новите попълнения в митниците и как след 2-3 години ще са най-добрите в Европа. Говорихме и за пчели – Ваньо беше запален пчелар. Но най-вече за внук му Ваньо, отличен математик„.

Поклонението ще се състои на 2 март, сряда, от 11.00 ч., във фоайето на Доходното здание в Русе, площад „Свобода“ № 4, уточниха от Агенция „Митници“./dir

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук