Росен Георгиев-кандидат за народен представител от патриотичната коалиция „Воля – НФСБ“ с бюлетина номер 24 и преференция 104: Винаги съм бил открит и честен с хората, не се крия зад ничии гърбове!

0
405

Дами и господа, читатели на Топ Преса, за мен е голяма чест и удоволствие да ви срещна с Росен Георгиев – кандидат за народен представител от патриотичната коалиция „Воля – НФСБ“ с бюлетина номер 24 и преференция 104.

Г-н Георгиев, в извънредната ситуация на пандемичната криза започнахте предизборните си срещи. Първите са с пенсионери от Благоевград. Защо и какви са впечатленията Ви, първите изводи?

Съжалявам, че не мога да продължа тъкмо с такива срещи, но заради усложнената ситуация спирам да ги правя. Поздравявам отново членовете на пенсионерските клубове от Благоевград с които успяхме да се видим в началото на предизборната кампания. Това са достойни хора, които заслужават уважение. Срещите преминаха при спазване на противоепидемичните мерки, което не ни попречи да разговаряме оживено. Благодаря за проявения интерес, поставените въпроси и направените полезни предложения. Благодарен съм и за подкрепата, която получих за предизборната програма на патриотичната коалиция „Воля – НФСБ“.

А защо най-напред предизборни срещи с пенсионери от Благоевград? Разбира се, изборът ми не е случаен. Защото старостта е бъдещето на всеки и като всяко бъдеще заслужава специално внимание и много грижи от страна на нас по-младите. Най-вече за осигуряване на благоприятна среда за активен, независим и сигурен живот в добро здраве на възрастните хора. Замислете се, става дума за нашите майки и бащи, баби и дядовци, чийто старини, за съжаление, преминават в мизерия.

Казахте, че при тези срещи участниците са подкрепили предизборната програмата на Патриотичната коалиция „Воля – НФСБ“ от която Вие сте кандидат за народен представител. Кое предизвиква най-голямо одобрение?

Най-вече се настоява за увеличаване на пенсиите и за подобряване на здравните грижи. Горещо се подкрепя програмата на Патриотична коалиция „Воля – НФСБ“ , защото ние се ангажираме с:

  • повишаване на минималните пенсии на 500 лева и справедлива индексация на останалите пенсии;
  • осигуряване на безплатни лекарства за пенсионери над 65 години и на ученици до 18 години.
  • здравеопазване без доплащане;
  • намаляване цените на горивата;
  • борба с престъпността и картелите.

Разбира се, това са само част от стъпките към подобряване живота на хората, в това число и на по-възрастните българи. Държа да подчертая, че тези обещания са съвсем реалистични и изпълними. НФСБ държи на думата си, изпълни обещанието си от предишните избори за вдигане на минималната пенсия до 300 лева. Фактите показват още, че реално минималната пенсия за изминалите 4 години е нараснала с над 82%. Така, че вече имаме опит и знаем как може да се постига това – с участието на НФСБ в следващото управление!

Общественото доверието в политиците не е на завидно ниво. Вие срещате ли се с това основателно неодобрение, недоверие и как го преодолявате?

Най-силният аргумент е досегашната ми работата. Аз винаги съм бил открит и честен с хората, не се крия зад ничии гърбове. Доказал съм, че мога да нося отговорност и да изпълнявам дадените обещания!

Мнозина ме познават като кмет на село Дъбрава и като председател на сдружението „Асоциация за европейско развитие на българското село“. Знаят как се изправих срещу такива монополи като ВиК и ЧЕЗ, за да се решат дълголетни проблеми с водата и тока в селото. Намерих решения и за намаляване на битовата престъпност в село Дъбрава. С кметовете на част от другите села в община Благоевград работихме за развитието на културно-историческия туризъм в малките населени места. А единственият музикален фестивал в новата история на Благоевград, който има шест поредни издания – „The Brava Balkan Fest“ е моя лична кауза. През 2020 година фестивалът бе вписан в регистъра на културните организации на Министерство на културата.

В коя област ще работите в 45-тото Народното събрание, за да сте най-полезен на своите избиратели?

Имам опит и познания в регионалното развитие и местното самоуправление. Въпросът за реалната децентрализация на общините е сред основните. Знам колко нужно е например, отделните населени места да разполагат макар и с минимални гарантирани средства. Дори имам внесени в досегашното Народното събрание писмени предложения за промени в тази посока. Ще работя и за това да бъде осигурено полицейско присъствие във всяко село с над 300 жители, за да се гарантира сигурността и спокойствието на местните жители. И не само защото съм баща, виждам как младите хора стават все по-зависима от наркотиците, как някои трупат печалби от тях, съсипвайки живота и мечтите на цели семейства. Готов съм да подкрепя безкомпромисната битка с наркомафията, престъпността и картелите.

Доказал съм, че мога. Доказал съм, че изпълнявам обещанията си и се надявам, че съм заслужил доверието на избирателите.

#ГласувайтеМиЗадачи с номер 24 от интегралната бюлетина и преференция 104.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Топ Преса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук