Румен козела в дъното на кървавата баня с Митьо Очите

0
7694

Бургаският бос скъсъл с ВИС – 2 година преди стрелбата в Слънчев бряг

Тиха война тле­ела между Ди­митър Желяз­ков – Митьо Очите, и бандата на Божи­дар Кузманов-Крава- та още година пре­ди стрелбата в ресто­рант „4 you“ в петък вечерта. Това твър­ди източник на „Га­лерия“ от полиция­та в Бургас, който пожела анонимност. В местната дирек­ция на МВР много добре са знаели за конфликта между ня­когашните приятели, както и генезиса му. А той не е свързан с Божо Кравата, а с човека над него – Румен Анастасов-Козела от Пловдив, един от най- приближени- те на Георги Илиев в ми­налото. Ко­зела е истин­ският собстве­ник на дискотеките, баровете и хотелите в Слънчев бряг, за които се смя­та, че са на Кравата. Точно затова и мест­ните бъркали пряко­ра на Божидар с този на пловдивчанина Румен Анастасов.

„Божидар Кравата и мутрите му са се Чувст­вали достатъчно силни с Румен Козела зад гърба си. Затова са си позволили да се опълчат на Митьо Очите“, твърди източникът ни.

Преди седмица Ми­тьо Очите нахлу в ресторант „4 you“ с 30 души. Причината – Божидар Кузманов- Кравата нашамарил приятеля на дъщеря му заради паркомясто пред кръчмата. Очите започнал да блъс­ка масите и да се заканва на Кравата и мутрите му, които отговорили с дъжд от куршуми към нашест­вениците. Бодигардът на Желязков Александър Алексиев е убит на място, а Митьо Очите все още се бори за живота си. Стре­лецът е Тодор Славов от бандата на Кравата. Той е обвинен в убийство и опит за убийство. Пред съда твърди, че е гърмял при самоотбрана. Основ­ната версия на МВР оста­ва скандал за паркомясто, но сред местните не е тайна напрежението меж­ду Митьо Очите и стари­те пушки от ВИС-2, които реално са собственици на хотели, дискотеки и рес­торанти на негова терито­рия. Твърди се, че Румен

Козела е покровителстван от полицай от сектор „Бор­ба с организираната прес­тъпност“ в града, както и че е близък с ченгета от „Борба с масовите безре­дици“, които ползвал за специални акции.

Божидар Кузманов- Кравата е от Дупница, но дълго време се под­визава в Пазарджик. Там е осъден като член на бан­да за дрога, ръководена от Стойо Стефанов-Тото. Разбита е точно когато през 2007-а е арестуван и Митьо Очите с групата си от Бургас. Желязков влезе в затвора до 2012г., за разлика от Кравата, който е осъден условно. Още тогава криминалис­тите правят връзка меж­ду двете наркогрупи. Към тях е причислена и тази на Данчо Пръча от Враца.

Когато Митьо Очите излиза на свобода преди 4 години, той вече е изгубил позициите си в ъндърграунда, разказ­ват запознати от Бургас. Още тогава започва да къса връзките си с ВИС- 2 – групировката, към коя­то гравитира до влизането си в затвора. Във време­ната, когато Жоро Илиев е още жив, Митьо Очите и Румен Козела са най- доверените му хора съ­ответно в Бургас и Плов­див. След смъртта на го­лемия бос картината се променя. Вместо сладък бизнес заради вярната си служба при Главния, Ми­тьо Очите получил затвор. Гледал с недоверие дори на Мая Илиева, която пък продължавала да бъде в приятелски отношения с Румен Козела. Точно затова се вбесил, кога- то Божо Кравата ударил зет му.

Основният бизнес на Очите е с таксита. Във фирмата официално соб­ственик е дъщеря му. Оборотите са повече от добри в Слънчев бряг през лятото. Бакшиши­те имат договорки с оп­ределени дискотеки, където да насочват пияни­те младежи от Германия, Великобритания и Русия. Говори се, че са посре­дници между клиентите за употреба на дрога и ползването на сексуслуги в курортния комплекс, но в МВР нямат доказа­телства за това.

Въпреки враждата си със старите кучета от ВИС-2 като Козела, Митьо Очите запазил добри­те отношения с хората около Таки – Камен Кука­та, Радо Слънцето и Кир­чо Руския. Сближил се и

със Златомир Иванов – Златко Баре­тата. Неслучайно Очите заяви пред съда,че е консултант в контро­лираната от Баретата ох­ранителна фирма „Аркус“, която има договор за ох­рана на „Какао бийч“ и още няколко заведения на Радо Слънцето и хо­рата на Таки.

Митьо Очите бил в от­лични отношения с Таки и Златко Баретата, но не и с мутрите от 90-те, преквалифицирали се в бели якички и хотелиери с парите на Георги Или­ев. Един от тях е Румен Анастасов-Козела. Точно той е скритият собственик на дискотеките „Оксижен“ в Слънчев бряг, Банско и Добрич, както и мно­го други заведения ката това, в което беше стре­ляно по групата на Очи­те. На Козела е и хотел „Алба“ на Слънчев бряг, където на партера се на­мира „Оксижен“. Силовакът Божидар Кузманов бил на договор като по­мощник-готвач, но на пер­сонала било ясно, че точ­но той е наместникът на Румен Козела и съпруга­та му Албена в курорта.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук