Румяна Арнаудова обяви какво точно е престъплението на Москов, за което е обвинен

0
1334
Нямам конктретна информация. Не прокуратурата разкрива престъпленията, а МВР. Ще бъдат повдигнати обвинения на тези хара, към които има доказателства да са извършители. Всяко разследване се ръководи все пак от прокуратурата и всяко действие на разследващите органи е от изключително важно значение за прокурора. Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова по повод на случая на Николай Банев и поредния палеж на негова недвижима и движима собственост.

„Повдигаме обвинения на тези лица, за които сме събрали доказателства. Не се интересуваме дали конкретното лице има власт или няма власт. Повече от половин година провеждаме разследване, събираме доказателства и разпитваме свидетели. Този министър все още е на власт макар и в оставка“, каза Арнаудова относно обвиненията за министър Петър Москов.

Тя заяви, че целта на Москов е да направи облага на Република Турция. За тази цел е приел ваксини под формата на дарение, но е заплатил ДДС. „Това е престъпление. Това са фактите по делото. Така се уронва и престижа на Министерството на здравеопазването. Категорично половината от внесените ваксини са забранени за употреба в страната ни“, каза тя. „Има вариант да е невинен. Това е бил негов ангажимент – да запази здравето на българските деца с тези ваксини, но е трябвало да спази процедурата и закона“, заяви Арнаудова./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук