Румяна Бъчварова: ДСБ трябва да излезе от управлението! Не може да решаваме проблема на един човек, когато той сам не може да си го реши

0
1300

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова бе категорична, че вчерашната реакция на депутатите от ГЕРБ е абсолютно правилна.

„Смятам, че реакцията на депутатите от ГЕРБ е основателна, защото се разми границата между това, което говориш в политиката и това, което правиш на практика“, заяви тя.

Бъчварова неведнъж подчерта, че е време Радан Кънев да реши адекватно какво точно ще прави.

„Мисля, че това е послание към г-н Кънев, който трябва да си даде сметка за ситуацията, в която е поставил и Реформаторския блок, и ГЕРБ. Изходът от нея е този, който иска да бъде опозиция, да си бъде такава. Не може друг да решава проблемите на един човек, който не знае как да реши своите собствени“, поясни вътрешният министър.

Бъчварова коментира и темата за един от своите зам.-министри, който е в тесни връзки с лабораторната партия на Радан Кънев и през когото минават стотици милиони левове от обществени поръчки.

„Очевидно има напрежение и никой не може да го отрече, но аз искам да кажа, че ние в МВР работим много добре, дори с г-н Георгиев. Той е назначен при предишното правителство като експерт“, заяви Бъчварова, като защити своя заместник.

Вътрешният министър отрече сценарий за предсрочни избори.

„Винаги има възможност за предсрочни избори, но за момента мисля, че няма“. Бъчварова категорично каза, че няма противопоставяне между ГЕРБ и премиера и същият този въпрос е бил поставян и на съвета за развитие преди няколко дни“.

Вицепремиерът допълни, че не говори за оставки на министрите Петър Москов и Николай Ненчев.

„От самото начало заявихме, че няма да елиминираме една или друга политическа фигура заради партията им и сме го казали на всичките си коалиционни партньори. Ще оценяваме хората според техните качества“, подчерта Бъчварова./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук