Румяна Бъчварова: На ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ се пада голяма част от отговорността за прилагане на интегриран подход при справяне с бедствия

0
992

Министърът на вътрешните работи даде висока оценка за работата на главната дирекция  по време на Национално съвещание на структурите й

„Най-важно е да бъдем адекватни на ситуацията, в която действаме, а това изисква и да подобряваме конкретните си умения и начина, по който управляваме основните си дейности“. С тези думи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се обърна към служителите на главната дирекция, които провеждат днес Национално съвещание. Вътрешният министър поздрави главен комисар Николай Николов за видимите резултати, които постига ръководената от него структура.

bachvarova „С оглед на ситуацията, в която се намираме – увеличаването на природните катаклизми, отговорността по умен начин да се справяме с тях, да гарантираме тяхната превенция, много бързо да реагираме и да възстановяваме щетите – на ГДПБЗН се пада отговорността да осъществява тези дейности като цялостен процес“, допълни министър Бъчварова. Тя подчерта, че главната дирекция има най-богатия и ценен опит по отношение на използването на европейски средства и поощри усилията за модернизация и справяне с предизвикателствата в работата. От името на цялото ръководство на МВР Румяна Бъчварова заяви подкрепа за всяка една идея и възможност за осъществяване на партньорства със сродни структури и интегриране на усилия и дейности там, където има възможност.

В рамките на Националното съвещание на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще бъдат дискутирани възможностите за повишаване капацитета на обучение, подобряване на дейностите и изпълнение на конкретните задачи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук