САМО В DAILYPRESS.bg-com! Защо специализираната прокуратура подминава групировката СКАТ в Бургас?

Ще има ли днес смелост специализираната прокуратура да провери фирмите на групировката СКАТ или ще си затвори очите, за да запази управлението?

0
21776

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

През последните години групировката СКАТ бе уличавана в различни нарушения на българските закони. Най-фрапиращите нарушения са за незаконно строителство, научи екип на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Някои от случаите на закононарушения дори са потвърдени от съда, но други са заметени като случая с десетките трасета на кабеларката. Нито веднъж  обаче не се разследва с какви пари са изграждани тези незаконни строежи? Какви са приходите и от къде идват?

Запознати твърдят пред репортер на „Дейли прес“, че една такава проверка е била притиснала сериозно групировката по времето на Станишев, а по-късно и при Дянков. Внезапна проверка хваща по бели гащи групировка и установява милиони левове в касата ѝ с недоказан произход.

Тогава се появява известен бизнесмен, който декларира, че е дал личен заем на  групировката, чрез което изчиства (изпира) парите на групировката? В замяна бизнесменът е възнаграден с висок международен пост!

Ще има ли днес смелост специализираната прокуратура да провери фирмите на групировката СКАТ или ще си затвори очите, за да запази управлението?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук