Само един от биячите на Нягол проговори, обвини шефа си

0
1173

Множество шамари, удари в лицето и гърдите, и ритници в корема и гърба са предшествали смъртта на Нягол Петров, издъхнал през 2015 година след близо половинчасов побой във варненски мол.

Година и половина след смъртта на 52-годишния мъж, тримата обвинени за убийството му- Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов, отново бяха в съдебна зала на Варненския окръжен съд за поредно заседание по делото.

Само един от охранителите, задържани за убийството, Красимир Димитров, единствен се възползва обаче от правото си да даде обяснения пред магистратите. Той обвини началникът на смяната от фаталния 14 март – Светослав Миланов, че е участвал в зверството.

Шефът на гардовете до момента е викан само като свидетел по делото в съда, но според показанията на Димитров, той надъхвал подчинените си за побоя. Принудил Нягол да се качи в метална количка от близкия супермаркет и да пее „Даньова мама“. След серия от шутове и ритници отишъл спокойно да се занимава с любимата си компютърна игра в залата за видеонаблюдение на мола.

Освен отправените директни обвинения към началника си, бившият охранител добави, че самият той не е удрял убития. Красимир е бил свидетел на побоя и заедно с останалите си колеги се е опитвал със сила да изведе Нягол на служебния паркинг.

Междувременно е разговарял по телефона с годеницата си, с която обсъждали предстоящата им сватба. Младият мъж добави, че по принцип той и колегите му са имали нареждане от началството да извеждат извън търговския център клошари и хора в неугледен вид или употребили алкохол, които дразнят посетителите или им досаждат.

Според разказа на Красимир, на 14 март получили сигнал, че Нягол проси пред магазин за детски стоки на третия етаж и притеснява клиентите на мола. Когато бил отведен от охранителите, починалият впоследствие мъж извадил бутилка с бира и започнал да буйства.

По време на съдебното дело стана ясно още, че тримата охранители са склонни към садизъм и некрофилия. Това бе посочено в заключението на експертите, изготвили психиатричната експертиза на биячите.

Документът обаче беше оспорен от защитата на Димитров. Адвокатът му Иван Томов настоя за изготвянето на втора експертиза и подчерта, че вещите лица са действали в заключението си предубедено. По този повод съдът реши да се изготви нова тройна съдебно-медицинска и психологическа експертиза за клиента му.

До следващото заседание трябва да излязат и разпечатките от разговорите на Димитров по Вайбър с приятелката му./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук