Сандански под полицейска обсада!

0
1291

4 жени от града паднаха в капана на „ало” измамници

Сандански е под полицейска обсада. 3-и ден служителите на реда издирват под дърво и камък телефонни измамници, след като 4 възрастни жени бяха измамени от мними полицаи и доктори, които ги въвели в заблуждение и успяха да им отмъкнат почти 17 000 лв.

Миналия ден в добре работещата схема на измамниците попаднаха 3 възрастни жени. Първата – 84-годишната София Трендафилова, още в 10 часа сутринта получила телефонно обаждане по стационарния телефон, в което непознат за нея мъж се представил за доктор, като й съобщил, че дъщеря й е много зле и се нуждае от спешна операция. Бабата започнала да плаче и бързо предложила съдействие на „доктора“. Той това и чакал, казал й да събере колкото пари има и да ги хвърли през терасата на негов асистент, който ще пътува за София. Без да се колебае, бабата изровила от гардероба спестяванията си – 2350 лв., и ги хвърлила през терасата от дома си, намиращ се на ул. „Кирил и Методий“ в Сандански.

Около обяд само в рамките на 5 минути други 2 жени бяха измамени пак по същата схема. В жк „Спартак“ 69-годишната санданчанка Надежда Янева била измамена по същия начин – че дъщеря й е тежко пострадала при катастрофа и трябва да й бъде направена спешна операция, но били необходими пари и близките трябва да помогнат. Уплашената жена събрала 4000 лв. и ги хвърлила през терасата.

5 минути по-късно, около 12 часа, „полицейски инспектори“ се свързали по телефона със 77-г. Мария Ерменкова с адрес на ул. „Македония“. Непознат за нея мъж я въвел в заблуждение по телефона, като се представил за полицай. Той убедил бабата, че реализират акция по залавяне на измамници и че районът гъмжи от полиция и снайперисти в готовност да ги заловят. Бабата се зарадвала, че ще съдейства на „полицаите“, които я помолили да предаде в плик всичките пари, които има, и след операцията щели да й ги възстановят. М. Ерменкова опаковала 6500 лв., свалила ги пред входната врата и се скрила в дома си, защото „полицаите“ я предупредили веднага да се прибере, че ще стрелят след минути.

Ден преди това друга жена от Сандански предаде на мнимите полицаи около 4000 лв. и се скри в дома си, защото щели да хвърлят димки и бомби, за да заловят измамниците.

Предполага се, че групата измамници не са от града, но имат „муле“ в Сандански, изпратено да събира плячката. Те действали по схемата – един човек даде ли пари, действат в града, докато ударят на камък, а след това се местят.

79-годишен дядо от Кюстендил даде всичките си спестявания на „ало” измамници, след като по телефона мъжки глас го уведомил, че е полицай и с негова помощ ще заловят измамниците. Възрастният мъж, който живее в кв. „Герена” в областния град, получил позвъняването в ранния следобед. По телефона мнимият полицай му обяснил, че телефонни измамници ще му се обадят след малко, той да се съгласи с исканите от тях суми и да им даде парите, които искат, като следва точно указанията им, а в края на операцията от полицията ще му върнат парите.

Привечер наистина му се обадили по телефона и му наредили да хвърли през терасата на апартамента си в плик 2000 лева. Дядото така и направил. За случката се разбрало чак няколко часа по-късно, когато 79-годишният мъж звъннал на сина си полицай с въпроса кога ще му донесат парите.

По случаите са образувани досъдебни производства./блиц

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук