Семейство Дамянови убито заради ДДС афера

0
2274

МВР ИМА НАПРЕДЪК В РАЗПИТВАНЕТО НА ДВОЙНАТА ЕКЗЕКУЦИЯ
СТРОИТЕЛНИЯТ БОС ЩЯЛ ДА СТАНЕ СВИДЕТЕЛ НА ПРОКУРАТУРАТА СРЕЩУ ДАНЪЧНАТА МАФИЯ
Жестокото убий¬ство на стро¬ителния пред¬приемач Митко Дамя¬нов и съпругата му Наталия Генадиева-Да- мянова е едно от поред¬ните зверства, които ос¬танаха неразкрити и до ден днешен. Източници на „Всеки ден“ от МВР твърдят, че това скоро ще се промени. В служ-бите имали конкретна информация и очаква¬нията са скоро да бъдат заловени както килърът, така и поръчителите на зверството. Последни¬те били свързани с ДДС мафията в България.
Екзекуцията на семей¬ството стана на 8 януари 2015 г. малко преди 20,30 ч. между блоковете 11 и 13 на ул. „Йордан Стубел“ в столичния квартал „Вито¬ша“. Ченгетата бяха кате¬горични още след първия оглед, че става въпрос за поръчков разстрел.
Неизвестният все още убиец бе издебнал семейството
пред блока, в който живеят, изчакал е мъжът и жена¬та да слязат от джипа си „Гранд Чероки“ и тогава от¬крил огън. Митко Дамянов бе убит с 3 куршума в гла¬вата. Съпругата му също с толкова. Всички са изстре¬ляни в гръб, стана ясно впо¬следствие от експертизата. Дамянов е видял килъра, обърнал се е и се опитал да избяга. Безуспешно. На¬талия също опитала да се скрие зад съседен блок, но оловото застигнало и нея. Предположенията на кри¬миналистите бяха, че наем¬никът не е имал намерение да ликвидира съпругата на строителния предприемач със спорна репутация, но тя е станала очевидец на екзекуцията на мъжа си и заради това също била разстре¬ляна.
В ра¬йона на местоп¬рестъп¬лението бяха от¬кри™ 8 гилзи. 2 от куршу¬мите не са уцели¬ли семей-ството. Ченгета коментира¬ха, че стилът на стрелбата говори, че убиецът е про¬фесионалист. Използван е пистолет, който се води дамски. Същото оръжие се използва и при спорт¬на стрелба. Калибърът е 22, или така нареченият флоберов патрон.
Дни по-късно на прескон¬ференция шефове на МВР и прокуратурата съобщи¬ха, че убийството на се¬мейство Дамянови струва¬ло 30 000 евро. За килъри бяха посочени лица от бан¬дата на известния местен подземен бос Радослав Калчев – Черния Роди, арестувани при спецакция малко по-рано. Роди обаче не беше задържан, защото още на 11 януари духнал в чужбина. Бягството му било заснето на видеока¬мери. Другият избягал член на бандата беше Николай Цветков – Чубака.
Останалите 7 от групата обаче бяха задържани
Това са Николай Тошев – Чирпанския, Галин Мирчев -Жорко, Мирослав Михай¬лов, Деян Михайлов, Петър Благоев – Петрето, Христо Георгиев-Тополския и Ни¬колай Илиев – Мазния. Доказателства пък за съ¬причастността на бандата на Черния Роди към раз¬стрела на семейство Дамя¬нови въобще не бяха даде¬ни на съда. Всъщност иден днешен варненската група няма повдигнати обвинения за това пре¬стъпление.
Друга версия сочи, че те са ликвидирани по поръч¬ка на лице, което имало да дава 1 милион лева на Ми¬тко Дамянов. И вместо да се разплати коректно, ре¬шава да го убие. А покрай него и жена му, защото просто е била там. Рис¬ков съдружник приживе на Дамянов е бил Юлиян Тачев. Той е на 38 години. В полицията има информа¬ция, която сочи Тачев като един от ключовите играчи в аферите с източване на ДДС в България. Провер¬ка във фирмените регис-три на „Дакси“ показва, че Юлиян Тачев участва в управлението на 5 фир¬ми. Това са „Глобап метал груп“ ООД, „Парагон Ем Джи“ ЕООД, „Стил Строй Метал“ ЕООД, „Ай Би Си Груп“ АД и „Ай Би Си Фууд“ ЕООД. Като адрес на по- вечето от дружествата е посочен блок в кв. „Бокар“, който се намира до бул. „България“ в София. В съ¬щия този квартал
беше убит варненският бизнесмен Борислав Манджуков фирмите на Тачев имат наложен запор по иска¬не на „Прокредит банк“ и дружеството „Сити Инвест Пропърти“ на бизнесмена Георги Илиев.
Юлиян Тачев е известно име в столичните бизнес и ъндърграунд среди.
МВР проверява информа¬цията, че Юлиян Тачев е дължал почти един милион лева на Митко Дамянов.
Двамата са били много близки. В края на 2014 г. строителният предпри¬емач обаче настоятелно си е поискал парите. Дори заплашил, че ако това не се случи, е готов да стане свидетел на прокуратура за финансовите далавери на партньора си и други негови съдружници. Спо¬ред неофициална инфор¬мация въпросният Тачев е бил мозъкът на ДДС схеми, чрез които се източват ми¬лиони. В схемите са заме¬сени над 50 фирми. Краж¬бите от данъци са ставали основно чрез дружества, които се занимават с внос и преработка на месо или захар.

Източник: в-к Всеки ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук