Сензационен обрат: Възможно е инфаркт да е убил Тодор!

0
592

Когато се обадих на 112, Тодор нямаше нужда от спешна медицинска помощ. Това заяви пред камерата на bTV Мариян Иванов, оказал първа помощ на 18-годишното момче, което издъхна на улицата във Враца. „Едно посинено око не е причина да извикаме Спешна помощ”, добави планинският спасител.„Когато поставих Тодор да легне, не улавях пулс – както на врата, така и на ръцете. Нямаше зачервявания, белези по тялото. Нямаше наранявания по носа, лицето и устата. Когато му вдигнах дрехите, коремът му беше мек, гърдите му бяха бели, чисти. Предадох го с дишане, в линейката са го поддържали по същия начин”, каза още Мариян и добави, че момчето е било със симптоми на инфаркт.

„Когато момчето падна, някой се затича с шише с вода. Майката каза никой да не го пипа, защото имал здравословни проблеми”, каза още той.

Мариян добави, че един от братята, сочени за вероятни виновници за смъртта на момчето, е оказал помощ. „Десислав му отвори устата, видя, че си гълта езика”, посочи още той.

„Когато започвам да реанимирам, гледам да няма външни предмети в устата. По тялото не видях да има зачервявания, сини и подутини. Коремът му беше мек, гърдите чисти”, обясни още Мариян, който е старши планински спасител от 15 години.

„600-700 пъти съм оказвал първа помощ. Шест години съм работил в Боровец. Изгоних и Десислав, и бащата на Тодор. Само приятелката му исках да ми помага. Десислав се опита да му помогне”, добави спасителят.

Мариян Иванов поясни, че няма да стане свидетел на никоя страна и ще се яви в съда само ако бъда призован от съдия.

Спасителят добави, че са му предлагани и други облаги. „Автомобил ми бе предложен от национална медия, за да гостувам в живо предаване в студио. Но аз отказах. По телефона не знам с кого говоря и това е причината да исках да направя изявление, но да присъстват поне две държавни медии”, разказа още Мариян./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук