Син наръга баща си след запой в Шишманци

0
1407
Майката на жертвата Андон – Марийка Андонова на 76 години и снахата разказват, че след кавгата са се обадили на социалните да приберат 6-годишния Петьо

Син наръга в гърдите с нож баща си при пиянски запой в раковското село Шишманци. Екшънът станал по обяд в събота в циганската махала на селото и то пред очите на 6-годишното дете на нападателя – Петьо.

55-годишният Андон Андонов с прякор Данчо и синът му – Димитър Андонов – Михал, се скарали след здрав запой. Наследникът грабнал кухненски нож и пробол татко си в гърдите. Възрастният бил откаран в болница с опасност за живота, съобщиха от полицията в Пловдив.

В тази къща в циганската махала на село Шишманци баща и син се скарали жестоко след запой
В тази къща в циганската махала на село Шишманци баща и син се скарали жестоко след запой

Кавгата между баща и син най-вероятно е била за пари, тъй като двамата живеели от няколко години сами и нямали постоянна работа. Хващали се от време на време да берат домати от нивите на местен италиански фермер. Майката на Андон – Марийка Андонова на 76 години, им помагала с пари от пенсията си, разказа снахата на Андон Марийка Йорданова.

„Ходих до болницата да го видя, а лекарите казаха, че ще се оправи. Андон ми каза, че той е виновен, а синът му само се е защитавал”, обясни снахата. „Аз съм виновен, аз го предизвиках и взех ножа да се опитам да го пробода. Тогава той взе ножа от ръката ми да се защити и ме прободе. Аз съм виновен”, повторил разказа си жертвата пред полицията. По думите на снахата Андон се пропил, след като преди 2-3 години починала втората му жена. Майката на Димитър умряла преди много години. След екшъна социалните откарали 6-годишния Петьо при майка му, която живее в село Чоба, разказа още снахата.

Синът Димитър, който е криминално проявен, е арестуван за 24 часа от полицията в Раковски. По случая е уведомена окръжната прокуратура в Пловдив./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук