Сирийците плащат с бъбреци да стигнат Германия

0
1160

Трафикът им е бизнес за 5 милиарда евро.

Терористичните атаки в Брюксел само показаха колко уязвима е Европа. За съжаление вече е много трудно да предотвратим този ад. Една от причините е, че Европейският съюз проспа момента, в който можеше да бъде овладяна ситуацията.

За съжаление ние, вропейците, имаме много силен враг в лицето на САЩ. Убеден съм, че “Ислямска държава” и преди това “Ал Кайда” са отрочета на Америка. Всички го знаем, но много хора не смеят да го кажат на глас. Целта на американците е да разбият Европа на парчета. Защото колкото по-малки са парчетата, толкова по-лесно се управляват. А те имат огромно желание да управляват и Европа, и Арабския свят и затова създадоха своите уродливи чеда, които сега извършват тези нечовешки терористични атаки.

Говоря тези неща, осланяйки се на чистата логика и на моите познания в тази сфера.

За съжаление от игричките на големите играчи страдат обикновените хора. Войната и терористите подтикнаха хората към ужасни постъпки само и само да намерят по-сигурно място за живот. Заради това сега процъфтява търговията с органи.

Да, мога категорично да твърдя, че бежанци си продават органите само и само да преминат през няколко граници, за да се озоват в Германия или скандинавските страни. Лично съм виждал такъв човек на българо-турската граница.

В продължение на три години обикалях браздата с две основни задачи. Първата беше да установявам от каква народност са нелегално влезлите на наша територия, а след това и да им превеждам по време на разговорите със службите ни. За три години изминах над 160 000 километра все от Елхово до Малко Търново и обратно.

Именно по време на тези обиколки се натъкнах на мъж, който отстрани на кръста имаше пресен белег от операция. В първия момент се учудих как се е решил да тръгне толкова скоро, след като се е подложил на толкова сериозна хирургическа интервенция. В разговора ми с него той призна, че си е продал бъбрека, за да плати на каналджиите. Казали му: Дай си твой орган или орган на жена ти, на децата. При нас всичко е бизнес, от всичко можем да направим пари.

Трафикантите наистина правят страхотни пари от чуждото нещастие. Схемата е добре изпипана и работи безотказно. Никой не ги знае кои са шефовете на върха, които контролират нещата. Те действат чрез свои посредници, които се разхождат в центъра на истанбулския квартал “Аксарай” и търсят хора, които искат да бягат към Германия.

След това започва пазарлък за цената. Когато всичко е уговорено, мигрантите потеглят на път. С бусове ги закарват до нашата граница, откъдето ги поемат водачите. Най-често тази роля се пада на афганистанци. Те не могат да платят собственото си пътуване и затова трябва да свършат определена услуга, за да ги закарат до дестинацията, която са си избрали.

Та дават един телефон на афганистанеца с джипиес и карта на района и го пускат да води групата. Понякога се оправят, но друг път връзката им със сателита се разпада и те се забутват в най-гъстия храсталак

Има и афганистанци, които това нещо го правят по три-четири пъти, за да изкарат добри пари, и вече прекрасно познават най-подходящите пътеки.

Веднъж минали през границата, мигрантите се поемат от българи, които с коли и бусове ги откарват във вътрешността на страната и оттам по пътя им към Германия.

Според собствените ми проучвания всеки мигрант плаща по 5000 евро, за да бъде прекаран нелегално от Турция до Германия. 1 милион мигранти по 5000 евро означават печалба от 5 млрд. евро за хората в този бизнес.

Нали разбирате, че тази сума абсолютно отхвърля възможността Европа да се справи с този проблем. Службите им се похвалиха, че са затворили т.нар. балкански път, но това е само временно препятствие за трафикантите.

В момента Турция представлява един балон От едната страна той постоянно се пълни с хора, а след това се изпразва през няколко разклонения. Сега са запушили едното, но съвсем скоро ще бъде отворено ново. И така ще е, докато има желаещи да живеят в по-богатите и уредени страни на Стария континент.

Някои си мислят, че бежанската вълна е отминала и всичко това е история. Според мен тепърва ни чака истинският наплив. Колко хиляди ще са, не мога да кажа, но ще дойдат. Всички ще гледат да избягат за Германия. И сега всеки божи ден през сухопътната ни граница минават мигранти. Понякога са скрити в камиони, друг път прекосяват зелената граница или плуват в реката.

Няма спиране. Не ограда, три огради да направим, не можем да ги спрем.

За съжаление сред тези хора има и потенциални терористи. Докато бях на границата, неведнъж съм сигнализирал на службите за лица, които са ми били съмнителни. В няколко случая съм уведомявал ДАНС и техните агенти са разговаряли по-обстойно с потенциално опасните лица.

Трудно е да прецениш дали един човек е потенциален терорист. До голяма степен съм се осланял на собствения си усет. Най-често съмнителните съм ги привиквал да си поговорим. И по време на тези разговори на най-общи теми съм усещал, че нещо крие, нещо не е искрен към мен, има задни мисли. В този случай винаги съм си казвал: „Защо да не го пратя при дансаджиите…

След това в телефоните на някои от тях сме намирали снимки от обезглавявания и други ужасяващи акции на терористите. Трудно е да контролираш целия този човешки поток, при положение че голяма част от тях не носят документи. И всички казват, че са сирийци.

Представям си, ако сега Башар Асад реши да направи преброяване на населението. Ще се откаже, че то се е удвоило през последните 2-3 години. Звучи смешно, но всъщност е много страшно./168часа

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук