СКАНДАЛНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Нов сигнал срещу напиращия да се върне на шефския пост в Басейнова дирекция: Радослав Георгиев ощетил държавата прикрил престъплнеия! Нов мирис на корупция!

0
799

Мераците на уволнения заради корупционни практики бивш шеф на Байсенова дирекция- Благоевград да се върне на поста предизвика истински медиен фурор и в националните медии.

Това мотивира да потърсим отново за разговор председателя на инициативния комитет автор на въпросния сигнал Радост Маринова, която увери и нас и всички колег изаели се да нищим случая, че първият сгинла е внесен и главният прокурор вече работи по темата.

След като публикацията излезе от страниците на вестник „Топ Преса“, редакционният ни имейл на (сайта им) буквално бил зарид с информация срещу Георгиев и неговмото управление.

ЕТО ЕДИН ОТ ТЯХ:

“Направо недоумявам, кой и как иска да върне този човек в тази ниституция. Време е там да има сериозни промени за да работи ефективно. Моля проверете случай, нашумял преди години, който също е за прокурор.  След уволнението на Георгиев, през 2014 г е извършена проверка от МОСВ при която е установено че Георгиев незаконосъобразно е прекратил акт за нарушение съставен на влиятелна строителна фирма от Благоевград, за добив на баластра от коритото на р. Струма. Въпреки че нарушителя е хванат на местонарушението Георгиев не ги е санкционирал, а е прекратил преписката. Важно е да се отбележи, че за такъв вид нарушение глобата е от 10 000 до 50 000 лв Защо Георгиев е решил да не накаже виновните лица не е ясно. Не са малко и случайте на заплащане разноски по дела заради издаване на актове за такси които не се дължат или са с изтекъл срок. Пример за това е таксата за рибни ресурси. Заплащане на разноски води до ощетяване на държавата..“ гласи един от сигналите до вестника, видя „Дейли Прес“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук