ЕКСКЛУЗИВНО! Експосланикът ни в Турция Петър Воденски попиля Гьокче: Проф. Герджиков осуети опита му да вкара в Народното събрание турския партийно-политически проект ДОСТ

0
1861

„Обвинявам българските власти, че допуснаха Сюлейман Гьокче да се разпорежда у нас „като у лелини си“ и безпрепятствено да „плете турска мрежа“ около гърлото на България“, обяви гневно в профила си във „Фейсбук“ Петър Воденски, бивш посланик на България в Турция. Той изрично уточни, че служебното правителство на проф. Герджиков осуетило дипломатът да изпълни основната си задача – „влизане в Народното събрание на Ердогановия партийно-политически проект ДОСТ и пряко влияние на Турция върху законодателната и изпълнителна власт в България.“

Ето какво написа Петър Воденски в социалната мрежа: 

Мандатът на противоречиво известния у нас турски посланик Сюлейман Гьокче приключва и той ще представлява занапред страната си в Гватемала.

В България беше много активен, постигна нелоши резултати в защита интересите на Турция, и ако не беше служебното правителство на проф.Герджиков, щеше да изпълни и поставената му ОСНОВНА цел – влизане в Народното събрание на Ердогановия партийно-политически проект ДОСТ и пряко влияние на Турция върху законодателната и изпълнителна власт в България.

Като професионалист поздравявам колегата Гьокче за свършеното и му пожелавам успех на новата длъжност, а като българин – обвинявам българските власти, че допуснаха той да се разпорежда у нас „като у лелини си“ и безпрепятствено да „плете турска мрежа“ около гърлото на България/http://pik.bg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук