СКАНДАЛНО! Даскал сектант гони демони за пари

0
1298

Учител сектант дере фирми и граждани с цени по договаряне за гадаене на сънища, обучения по щастие и изготвяне на хороскоп. Даскалът е подхванал нов бизнес, след като беше уволнен от езиковата гимназия в Благоевград заради сигнали, че зарибява деца в школото.

Росен Ангелов стана известен в края на 2012 година. Тогава при нелеп инцидент почина един от бившите му ученици – Марио Нушков. Ангелов беше уволнен, но по-късно съдът постанови да бъде върнат на работа и му беше изпълатено обезщетение. Оказа се, че директорът на училищите не е спазил закона и е уволнил учителя по философия, докато той е в неплатен отпуск, след като Нушков е намерен мъртъв близо до вилата на даскала в село Бистрица. Там младежът се отбивал редовно на сбирки на фондация „Мечта“, чийто основател е Ангелов. Организацията се занимава с проповядване на идеите на руския сектант Владимир Мегре за бягство от модерната цивилизация и създаване на родови общности. Росен Ангелов е бил отстранен от училище след сигнали, че правел опити да привлече други последователи на Мегре сред учениците.

Сега той си е намерил нов начин за препитание – като тълкувател на сънища, изнасяне на беседи за здраве и щастие и обучение на хора и фирми в каквото поприще пожелаят да се усъвършенстват, съобщава още „струма.бг“. Тиймбилдингите, фирмените и частните обучения се провеждат лично, а цената е по договаряне, е отбелязано в страницата на Ангелов. Там е поместено доста обширно обяснение относно цените.

„Вярно е, че парите сами не лекуват. Но и тяхната липса също сама не лекува. Затова, без да свеждаме отплатата само до пари, ние вярваме, че едно истинско лечение винаги има своята честна цена“. После следва и пояснението – „Според нас проява на сила е да осъзнаем, че колкото повече даваме, толкова повече получаваме. С поръчващия обучението съгласуваме и договаряме всички подробности (тематика, цел, брой на участниците…)“, пише още Ангелов, след като е дал вече указания клиентите му да развържат по-щедро кесиите си. По отношение на беседите за здраве и щастие даскалът обяснява, че ще спре със слова демоните в човека и ще ги укроти, ще овладее бесовете и ще ги върже./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук