СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕЙЛИ ПРЕС И ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА: Вижте извергът Пищалов, който уби конете, но умори и… (БРУТАЛНА СНИМКА)

0
84568
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" и вестник "Топ Преса"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Уродът, който остави да измрат десетки коне в Осоговската планина – Петър Пищалов, се разследва евентуална злоупотреба с евросредства на собственика на изоставените в Осоговската планина коне, който е получавал субсидии. Това научи само и единствено Информационна агенция „Дейли Прес“ и вестник „Топ Преса“ от свои хора в полицията.

„От 2009 г. Пищалов е кандидат по схемите и мерките по директни плащания, а от 2013 г. конкретно заявява за подпомагане и коне. До този момент за въпросните каракачански коне по едната мярка, по която е кандидатствал по старата Програма за развитие на селските райони, е получил общо около 17 000 лв. След това от 2015 г. започва да кандидатства с други животни, пак от същата порода, и по нова мярка, по която за 2 г. също е получил 17 700 лв.“, обявиха от фонд „Земеделие” след като наш репортер изпрати писамо с запитване до тях за лицето.

Зверството да оставиш 70 от 100-на коне да умрат, е подсъдимо. Още вчера започна досъдебно производство за причиняване на смъртта на животни, като е проявена особена жестокост.

От думите на началника на отдел във фонд „Земеделие” Янислав Янчев стана ясно, че от 2013 г. досега Пищалов е получил около 35 000 лв. евросубсидии за животните. Отделно е вземал средства и за пасищата.

Изискана е и информация от фонд „Земеделие” дали са правени проверки на Пищалов.

„Това е ИЗВЕРГА оставил 100 коня на произвола на съдбата, след като е усвоил европари за тяхното отглеждаНЕ!!! Дано Господ бъде справедлив с теб ИЗРОДЕ и се мъчиш в 70-те кръг на ада, точно толкова са умрелите от глад коня… А за умрялото конче и умиращатата му майка отделен казан да има за теб МРЪСЕН УБИЕЦ…”, пише до редакцията на Информационна агенция „Дейли Прес“ и вестник „Топ Преса“ Силвия Ст. Стойчева.

Информационна агенция „Дейли Прес“ и вестник „Топ Преса“
Информационна агенция „Дейли Прес“ и вестник „Топ Преса“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук