Скандалът се разгаря! БСП искат оставките на кметицата и общинската съветничка от Перник

0
1204

Скандалите около детската градина в Перник не стихват. След като стана ясно, че половината от общинската сграда е дадена, за да се направи частна забавачница, лично от общинската съветничка на ГЕРБ Румяна Гюрева, с разрешението на кметицата Вяра Церовска, от БСП поиската оставките и на двете.

„Искаме оставките на председателя на групата общински съветници на ГЕРБ в Перник Румяна Гюрева и на кмета на общината Вяра Церовска от ГЕРБ“, пишат до медиите от партията на социалистите.

Според тях случилото се там показва още едно от лицата на партия ГЕРБ, като го определят като „ярък цинизъм и конфликт на интереси, който дели децата на държавни и частни. Това е поредният пример на модела ГЕРБ за употреба на властта в лична полза: в Перник той е разделената детска градина, в Добрич той е суджукът, за председателството е НДК. Такива бомби цъкат във всяка област на страната, защото този начин на управление е заложен от правителството на Борисов в цялата държава“, се посочва още в писмото.

От БСП призовават Борисов да прилага еднакви стандарти, след като е освободил депутатът от Добрич, който забърка скандала „Суджук гейт“, то е ред и на подчинените му от ГЕРБ в Перник да последват съдбата на Живко Мартинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук