Скандалът се разгаря: Радев закова премиера, осветли скандална изцепка на Петков

0
360

Изказването той направи в авиобаза Граф Игнатиево край Пловдив, където е гост на чествания по повод 110 години от първия боен полет на българската авиация

Така нареченото „Френско предложение“ съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да бъде много по-успешно като цяло, включително и Българо-македонския протокол, ако нашите политици имаха много, много по-голямо внимание към целия този процес; ако дипломатите от Външно министерство не разчитаха само на президентската институция и не пилееха много време и енергия в опита си да вкарат разнопосочната политика на министър-председателя в някакви приемливи рамки“.

Това заяви президентът Румен Радев в първото си публично изявление по двете основни политически събития от седмицата – свалянето на правителството с вот на недоверие и решението на парламента България да отмени ветото си върху начало на преговори за членсво на Република Северна Македония в ЕС.

Изказването той направи в авиобаза Граф Игнатиево край Пловдив, където е гост на чествания по повод 110 години от първия боен полет на българската авиация.

„Що се касае до културно-историческото наследство, учебници, езикът на омразата, които се защитават именно в този двустранен протокол, вчера народните представители гласуваха „празен чек“ за нещо, с което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят“, посочи Радев.

„Интервюто на премиера пред „Гадниън” е много показателно. Той призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие”.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук