СКАНДАЛ! Ген. Атанасов попиля Бъчварова за състоянието на МВР

0
1290

Състоянието на МВР никога не е било толкова трагично, колкото сега. За съжаление не са виновни редовите служители, а ръководството на системата. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов на въпрос могат ли акциите на МВР да респектират мутрите.

„Основният проблем на МВР и на службите като цяло е липсата на своевременна и адекватна информация за процесите, които се случват в ънъдрграунда. Системата днес няма инструментариум и капацитет за изпреварващи действия“, коментира той.

„С арестите в Слънчев бряг по време на възстановката на стрелбата в курорта, от МВР се опитаха да направят медийна атракция. Това е смешно, което се случва. МВР има тежки системни проблеми. За съжаление, вместо да се решават, тези проблеми се задълбочават под ръководството на Румяна Бъчварова“, обяви ген. Атанасов.

„Не може реформата на МВР да се състои в това да режеш социалните придобивки на униформените и да им режеш от отпуските. Има и липса на адекватност у професионалното ръководство на МВР“, допълни депутатът от Реформаторския блок.

Атанас Атанасов коментира и темата за президентските избори. „Сложен е въпросът за общ кандидат за президент на Реформаторския блок. Той трябва да бъде човек със строго опозиционен профил. Въпросът е сложен, защото тази част от Реформаторския блок, която е в управлението, не иска да дразни работодателя си“, разкри той./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук