СКАНДАЛ! Цял блок на бунт срещу Васко Кеца! Етажът на легендата…

0
6937

Етажът, на който живее естрадната легенда Васил Найденов, виси във въздуха, след като той е избил всичките стени на трите си апартамента, за да ги съедини в един. „Всичко е оголено – с рало да влачиш стената, не можеш да закачиш. Ако едно земетресение по-силно дойде, Бог да ни е на помощ“, кръстят се пред „Телеграф“ възрастните хора в блок номер 70 на бул. „Витоша“ в София.

Според тях след земетресението в Стражица в сградата е установена спукана носеща колона, но тогава всичко било ремонтирано. Кеца е изкупил всички жилища на 5-тия етаж и сега съединява три накуп.

Комшиите на естрадния ас разказаха, че последно са пуснали жалба до Столична Община район „Триадица“ с входящ № РТР18-ГР94-577 от 15 февруари тази година. С нея живущите молят местната власт да направи оценка, има ли опасност за сградата в конструктивно отношение. В молбата си съседите на певеца, домоуправителят Гълъбов и г-жа Бойчинова искат още да се направи план за укрепване на сградата предвид съединяваните от Кеца три апартамента с номера 64, 65 и 66 на етаж пети (надпартерен четвърти).

„Отговори ни се витиевато, че нямало засегнати носещи колони, а всичко ще се реши като си направим технически паспорт на сградата. Още този вторник ще ходя да се срещна с главния архитект. Това са 13 метра от фасада до фасада всичко е избушено“, възмути се Надежда Бойчинова, която също е архитект и проектант с над 35 г. стаж.

86-годишната жена разказа, че е голям фен на Кеца. „Веднъж му казах така: „Абе, Васко, такъв фен съм ти, всички плочи ти имам, защо ти е това чудо. Купи си нов голям апартамент, а той „Не, та не“, жалва се жената.

Изпълнителят на „Болката отляво“ има в блока, строен през 70-те години, наследствен имот от майка си. През годините той купил жилище на седмия етаж. Започнал да го ремонтира ударно, от което, г-жа Бойчинова твърди, че се напукали стените й. После Кеца зарязал преустройството, защото междувременно взел последователно втори и трети апартамент на петия етаж. Така сглобил чиста площ с квадратура от над 220 кв метра.

„Емоционално съм свързан с този имот. Тук са ми минали ученическите ми години. Тук живях с майка ми преди да почине от рак. Мога да живея навсякъде у нас или в чужбина, но така съм решил“. Така гениалният певец коментира въпроса, защо е избрал да съединява жилища, вместо да си купи нов имот с търсените от него параметри.

Васил Найденов обясни, че ремонтът му е узаконен с документ от район „Триадица“. Заради жалбите е минала на оглед и експертна комисия, която не установила нередности. „Имам документи – всичко друго са празни приказки“, защити се Кеца.

„Вижте, не ми се говори за битовизми, но същите тези, дето се оплакват и ме злепоставят, аз им смених за моя сметка щранговете, канализацията. Нали се сещате онези стари тръби, крехки като саксия, като се спукат какво се случва. Купих на т. нар. оплакваща се съседка тоалетна, после и плочки ми поиска – всичко каквото зависи от мен съм дал“, изреди певецът.

Той каза, че и хлебарките във входа изчистил, но пак не срещал разбиране. pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук