Слави бойкотира „Ку-Ку”! Трифонов забрави откъде е тръгнал. Отива в Нова срещу 8 милиона

0
1358

Слави Трифонов обяви бойкот на собствените си корени. Дългия си навири носа и отказа да се включи сред авторите на книгата „Ние сме „Ку-Ку”, която излиза в чест на легендарното студентско предаване, дало му старт в шоубизнеса.

С книгата ще бъде отбелязана 26-ата годишнина от първото излъчване на студентското шоу „Ку-ку”. Като автори са включени десетки хора, участвали в създаването на шоуто. Там са Камен Водени­чаров, Васил Василев – Зуека, Влади Въргала, Стефан Рядков, Любен Дилов-син и още много от актьорите и сценаристите на единственото до този момент студентско шоу, успяло да се превърне в институция в страната ни.

Сред знаковите имена са още Милен Цветков и бившият сценарист на Слави – Евтим Милошев, който в момента е основен негов конкурент в Би Ти Ви заедно със съдружника си Любо Нейков.Там е и бив­шият най-добър приятел на Дългия – Росен Петров. Самия Слави обаче го няма. Не е ясно защо е отказал съавторство с колегите си, след като в годините е доказвал, че има афинитет да издава книги. „Може би са го накарали да пише сам, затова е бил отбой”, ко­ментират зевзеци. Между другото Трифонов може и да бойкотира книгата, но поне не е накарал сце­наристите си да направят същото. Дал е картбланш на Ивайло Вълчев, който е споделил мисли и въл­нения в нея.

Внимателно вглеждане в имената на авторите показва, че Марта Вач­кова и Тончо Токмакчиев също отсъстват. Двамата най-добри приятели в екипа направиха знако­вите за шоуто образи на Кирето и Сийка, но явно са решили, че не са „Ку-Ку”, за да участват в книгата. Или просто не са им предложили.

Междувременно тръгна слух, че Слави Трифонов се опитва да изнудва Би Ти Ви в опит да качи цената си. Шоумен №1 в момента води едновременно пре­говори и с досегашните си партньори, и с ръководството на Нова телевизия. Трифонов отсича, че няма никакви сантименти и ще подпише договор с тази медия, която му даде повече пари.

Преди дни Дългия бил заснет на тайна среща с боса на Нова Дидие Щосел. Двамата са обяд­вали в луксозния ресторант „Капитан Кук” в Японския хотел, сега „Маринела”. Срещата е била договорена от Вики Политова, бивш директор на Би Ти Ви, коя­то в момента е в управата на Нова, казват от „Уикенд”. Именно тя държи много на Слави и се опитва да го привлече в конку­рентния отбор. Двамата са работили дълги години заедно в Би Ти Ви. Това е втората среща на Слави Трифонов с Дидие Щосел от началото на годината. Шоуменът се е видял с боса на Нова и на 9 януари, написа ежедневни­кът „Всеки ден”.slavi_12

Договорът на Слави с Би Ти Ви изтича в края на март и почти е сигурно, че няма да бъде подновен. Трифонов настоява бю­джетът на предаването му от 24 500 лева на епизод да се запази и дори да се увеличи, а освен това изисква да се плаща и за повторенията по обяд. Същевременно от Би Ти Ви предлагат редуциране на бюджета с 20% заради кризата и падналия рейтинг на шоуто. Политическите амбиции на Слави също са проблем за канала и ръководството на меди­ята настоява той да не се занимава с партийна агитация през шоуто си.slavi-ko

Затова и Трифонов е започнал интензивни преговори с Нова, които най-вероятно ще    се увенчаят с успех. Слави настоява за 30 000 лв. за всяко издание на предаването си, както и по още 5 000 лв. за излъчено повторение. Това прави 175 000 лева на седмица, или около 700 000 лв. на месец. Шоуто се излъчва 11 месеца в годината и почива единствено през август, което означава, че Дългия в момента се пазари за годишен хонорар от близо 8 милиона лева. Сумата е доста висока на фона на драстично падналите цени на тв продукцията у нас.

Източник доверява още, че за да се пре­мести в Нова телевизия, Слави иска и трансферна сума в размер на 2 ми­лиона лева, която да му бъде преведена веднага. Договорът, за който той настоява, трябва да е поне 3-годишен, с вклю­чени куп неустойки, ако евентуално го свалят от ефир.Дидие Щосел

Шефът на Би Ти Ви Павел Станачев дал на Слави Трифонов ясен знак, че няма да участва в наддавания. Почти е си­гурно обаче, че Би Ти Ви и шоуменът ще се разделят след 15-годишно успешно сътрудничество.

 Вестник „Уикенд“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук