Слави в нова роля „Тука има, тука нема партия“. Сензационно! Вижте Кой дърпа конците на шоумена, на който повярва цяла България!

0
1748

За по-малко от 24 часа в българското медийно пространство проехтяха като топовни изстрели две абсолютно различни новини.

Едната беше: „Слави Трифонов учредява партия в събота“, а другата „Слави се отказва да учреди партия в събота!“. На която искате, на нея вярвайте. Българинът все още е свободен поне да вярва!

Срещата със Слави Трифонов бе  организирана за днес – 24 юни от 13:00 часа в зала „Люмиер“  на  НДК.  Още вчера чевръстите медии уведомиха читателите си, че той ще сложи началото на ново политическо формирование ИТД /Има такава държава/. И ще поведе народа по площадите през есента, сваляйки правителството и организирайки нови избори.

Появиха се дори дежурните политолози, които започнаха да гадаят колко процента ще вземе и как ще промени политическия живот у нас. Като едните дежурно го наплюха, а другите предпазливо започнаха да разсъждават за новата мажоритарна система у нас.

Някъде се появиха 200 хиляди он лайн поддръжници, които призоваха в електронна подписка „да измете боклуците от парламента“, другаде „революционерите“ набъбнаха на 400 хиляди, а на места за удобство на читателите се даваше и адреса, на който всеки може да се подпише за есенната революция.

Но ядец. В сайта  www.zaslavi.com рано рано днес цъфна съобщение, че срещата се отлага. Причините били, че се появили „спекулации и интерпретации,  че ние като инициатори ще  организираме създаването на политическа партия. Това  не отговаря на истината, обясняват  инициаторите. Целта на срещата беше само  всички граждани, които са недоволни от системата, да обсъдят със Слави проведения референдум, неговото бъдеще отсега нататък  и промяната, която трябва да настъпи в България“. След което на сайта се предлага такава среща да има, но в друг ден и друг час.

Те ти, булка, Спасовден!

Или: „Те ти, народе, срещи и промяна!“

Не можем да разберем и няма нормална логика, която да обясни защо се отлага срещата.

Медиите били писали, че Слави ще прави партия! Та те могат да пишат, че ще изстрелва и ракета в Космоса! След като това не е вярно, какво пречеше недоволните от системата да се срещнат и да си поговорят, а журналистите да си душат отвън на тумби и накрая да признаят неохотно, че никаква партия не се е създала?

Кое накара Дългия да избяга в последния момент? Изплаши се от големия брой на присъстващите и настроенията им за революция /според едни сайтове/, или липсата на какъвто и да било интерес към революционната седянка /според други сайтове/?

Кой дърпа конците на шоумена?

В началото народът бе зарибен с въпросите от Референдума и те му прозвуча като музика за ушите. 120 депутати, държавна субсидия от 1 лев и мажоритарен вот. Плевнелиев резна половината въпроси, но в еуфорията си избирателите не разбраха. Никой не им обясни и що е то мажоритарен вот и има ли той почва у нас, та и в света!

Отидоха да гласуват за промяна, но се оказа, че гласуват за доживотно робство.

И на слепите стана ясно, че мажоритарен вот означава циментирането и бетонирането на ГЕРБ на власт за вечни времена и една бутикова опозиция от 30-40 депутата на БСП. И толкова! Освен ако през ситото не се промъкнат и един-двама независими.

Ако Слави не е знаел за какво призовава хората да гласуват – лошо!

Ако не е знаел до какво ще доведат мажоритарни избори – още по-лошо!

Ако се надява, че сега отново ще излязат 2,5 милиона българи да го подкрепят, лъже се. Те вече разбраха за какво става дума.

Ако пък някой вярва, че Трифонов ще си развали рахата като шоумен и ще направи партия, значи е огромен и безнадежден наивник. Пък и какво ще прави Дългия в парламента? Ще им пее ли? Или ще разиграва скечове? Колко души ще вкара, освен себе си?

Ще си жертва ли печелившия бизнес от любов към народа?

Не, не и не!

Дали го употребиха, или сам си повярва временно, не знаем.

Но знаем, че щом герберските медии първо го плюха с настървение и го наричаха Славуца, а сега охотно му рекламират дори концертите и се прехласват пред всяка негова дума. Има нещо гнило. Не в Дания!

Българският народ си търси месия и Спасител.

Но Трифонов не е нито едното, нито другото.

А човек, който се опита да измери градуса на народното недоволство, постоя на столче пред парламента  и артистично се оттегли.

Той НЕ МОЖЕ И НЕ ИСКА да поведе масите към протести и революция, а само играе ролята на катализатор и подхранва илюзорни надежди, че нещо ще се промени!

Повярвайте ни!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук