СЛАВИ – СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕМИЕР!? Част 1!

0
1339

Походът на Слави Трифонов към властта, освен че е обмислен, е и гениален ход. Във време, в което народът е обезверен, не вярва на никого и заклеймява всеки, тръгнал към политиката, Слави Трифонов изигра картите си красноречиво и доведе до паника българския политически елит.

Да проследим събитията. Първо – той е популярен сред цялата българска аудитория, прославящ се с патриотизма си и любовта към българското творчество и култура, създал не малко формати, с които да я пропагандира. Не прави разделение между гражданите на религиозен или етнически принцип. Така да се каже catch all политик, спечелил народната любов, дори само от телевизионния екран.

От няколко години се заговори за влизането му в политиката. Но във време, когато общественото мнение е по-крехко от яйчена черупка, той не избърза. Това се оказа и печелившият ход. Да бъдем честни – всеки, впуснал се в надпреварата да „оправя“ България, среща неистов скептицизъм, стигащ до заклеймяване, от страна на народните маси.

Именно затова на Слави му бе нужен стратегически ход – първо, за да прецени силите си, и второ – да претегли обществента подкрепа. А ако се окаже, че тя в голяма – да направи следващата крачка.

Така и стана. От един скептичен, за властите, референдум с няколко въпроса, които обаче заровичкаха раните на българина, с продължила кампания от една година, завършила с настръхващ митинг-концерт на Орлов мост, Слави е на път да разбие статуквото!

Повече от успешен бе резултатът от референдума – над 3 500 000 българи гласуваха за него.

Вече замириса на метеж. Политиците се изплашиха и започнаха главоломно да грешат. Впуснаха ЦИК в борбата. Тя направи отчайващ опит да пренебрегне и отрече резултата от референдума. Екипът на Слави това и чакаше. Обясни кратко и ясно – държавата се опитва да се изгаври със суверена. Фатална грешка от страна на ЦИК. Именно това ще предизвика и следващата задаваща се буря, след падането в неделя на Кабинета Борисов… Как ще реагира политическата класа в опит да спаси властта… / Прес.bg

Очаквайте част 2 !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук