четвъртък, май 2, 2024
Google search engine
дом ПОСТОЯННИ 1 Софийско елитно заведение си прокопало канал за кражба на ток

Софийско елитно заведение си прокопало канал за кражба на ток

0
1225

Чрез незаконно изградена мрежа елитно столично заведение директно се било присъединило към кабелната мрежа по столичния булевард „Мария Луиза“. За присъединяването бил прокопан канал, съобщават от ЧЕЗ.

Служители на компанията и органите на реда са провели успешна акция срещу нерегламентирани присъединявания към електрическата мрежа в центъра на столицата. Именно в резултат на акцията била прекъсната незаконно изградената мрежа на елитното заведение.

Заведението се намира на бул. „Мария Луиза” 63. Става въпрос за ресторант „6060”.

Ръководителят „Нетехнически загуби“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД Филип Йорданов коментира, че подобни деяния са изключително опасни. Той обясни, че при нерегламентираните присъединявания се нарушава целостта на мрежата и по този начин могат да се предизвикат прекъсвания и аварии. От тях пък потърпевши могат да са редовните клиенти.

Йорданов подчерта, че по-страшното е, че тези престъпления създават опасност за човешкия живот и за националната сигурност. Заради това от ЧЕЗ не спират да призовават за по-строги мерки и прилагане на закона в цялата му строгост срещу извършителите и облагодетелстваните от кражбите на ток.

66 415 проверки за кражби на електроенергия в Западна България са извършени миналата година. Констатирани са 6458 случая на незаконно потребление на електроенергия. Вследствие на нарушенията е дотаксувана електроенергия в размер на 31 575 000 киловатчаса. През 2015 г. броят на установените кражби е бил с 1566 повече в сравнение с предходната година. Тогава компанията е установила 4892 случая на незаконно потребление.

От ЧЕЗ подчертават, че кражбите на ток не само понижават сигурността на електрозахранването на редовните платци, но за да бъдат отстранени авариите и щетите се отклоняват средства от ограничения инвестиционен ресурс на компанията. Този ресурс би могъл да отиде за развитие и модернизация на мрежата, както и да бъдат подобрени услугите на клиентите на дружеството, които са над 2 млн., коментират още от компанията./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук