София Стоименов генерален директор на БЧК: Предстои БЧК да направи стратегия за проблемите с миграцията

0
5533

Предстои БЧК да направи стратегия за проблемите с миграцията. Това каза д-р София Стоименова, генерален директор на БЧК, по време на приемането на план и бюджет на организацията за 2019 година, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Планът за 2018 г. година е направен на база оценката на външната и вътрешната среда и отчитане на местна специфика. Годината за нас е изключително важна. Продължаваме уверено своята дейност, но е и година на 140-годишнината на организацията. В Международния червен кръст стартира процеса по актуализиране на стратегията и ние участваме активно в консултативния процес, който тече и се подготвяме за съответните срещи. Беше приета глобална стратегия за миграцията. Предстои нашето национално дружество да направи своя стратегия, предвид спецификата на местно ниво. Приета бе стратегия по възстановяване на семейните връзки. Подписан бе договор за сътрудничество с нашите съседи по време на европейската конференция в Казахстан. Имаме договор и партньорство с Турския червен полумесец“, каза още тя.

„Първите месеци от 2018 година бяха свързани с активно участие на БЧК в редица прояви, конференции и срещи в рамките на Европредседателството. Бяхме домакини на много важни срещи, предстои да бъдем домакин и на други до края на годината. Висока беше оценката за нашето домакинство и принос в процесите на международно ниво“, допълни още тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук