Спецчасти срещнаха Пиронкова с цвете

0
1337
Снимка: Александър Петров

Първата ни ракета Цветана Пиронкова се върна от Париж доволна от представянето си на „Ролан Гарос“. Българката за първи път достигна до четвъртфинал на турнира, където обаче отстъпи пред австралийката Саманта Стосър с 4:6, 6:7.

Цвети имаше превес в началото на двата сета в мача, но по-мощната игра на австралийката и по-слабите сервиси на нашенката й попречиха да се поздрави с победа.

Пиронкова беше посрещната с букети още на летището, където я очакваше и друга изненада. Охранител от спецчастите, с маска на лице, поднесе тайнствено роза на Цвети, която първоначално се стресна, но остана наистина приятно изненадана.

Тенисистката призна, че преживяването на турнира е било страхотно за нея. Идва си доволна и заредена с емоции. Въпреки лошото време във Франция и многократното отлагане на мачовете й, първата ни ракета е категорична, че това не е попречило на представянето й. Тя сподели също, че травмата в бедрото й не е нищо сериозно и логично се появява при натрупана умора.

В медиите излязоха информации, че 28-годишната пловдивчанка ще вдига сватба след участието си в „Уимбълдън“, но тя не изневери на себе си и нито отрече, нито потвърди новината. Освен това, Цвети остави в тайна и ритуалите към които прибягва преди и след свой мач, каквито видяхме и след победата й над Агнешка Радванска (Пол). По пътя към четвъртфинала, освен с полякинята, Пиронкова се справи и със Сара Ерани (Ит), Йохана Ларсон (Шв) и Слоун Стивънс (САЩ).

Плодивчанката не успя да стане първата българка с полуфинал на „Ролан Гарос“, но е една от четирите с 1/4-финал заедно със Сесил Каратанчева (2005), Катерина Малеева (1990) и Мануела Малеева (1985, 1987, 1989, 1990)./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук