Спипаха мъж в Берлин, заплашил да отмъсти за смъртта на Осама бин Ладен

0
1329

Федералната полиция в германската столица Берлин арестува тази сутрин мъж, направил опит да нахлуе в сградата на дипломатическото представителство на САЩ, съобщава вестник Der Berliner Kurier.

Охранители на посолството, разположено в непосредствена близост до Бранденбургската врата, са сигнализирали в полицията за мъж, обикалял около сградата с подозрителен куфар. По непотвърдена информация той се е заканил да отмъсти за смъртта на лидера на радикалната групировка „Ал Кайда“, и след спречкване с охраната на дипломатическата сграда е изкрещял, че има бомба.

На мястото са пристигнали представители на силите на реда, които са успели да задържат мъжа, който към момента остава в ареста. Специални екипи са взривили куфара като предпазна мярка, но вътре не са намерени експлозиви. По данни на властите, отправилият заплахи е 23-годишен германски гражданин.

Говорител на посолството на САЩ разясни, че мъжът е представил американски паспорт, който е трябвало да бъде подновен, но се е разгневил, когато персоналът го е пренасочил към друга институция./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук