Става страшно: Към Одеса настъпва голям руски десант с кораби и ракетни катери

0
113

Междувременно заместник-кметът на Бердянск Елена Божкова каза, че градът е окупиран, но всичко е спокойно

Към Одеса пътува десантен отряд в състав 4 големи десантни кораба и 3 ракетни катера, съобщи тази сутрин Генералният щаб на Украйна. 

Атаката става съвсем вероятна и може да е въпрос на часове. Хората се готвят, пълнят се чували и се строят барикади, предават специалните пратеници на bTV в Одеса.

Предвид усложняващата се обстановка украинският президент Зеленски вчера, както вече информира БЛИЦ, спешно назначи за шеф на военната администрация в града известният командир на наказателния батальон „Айдар“ Максим Марченко.

Междувременно заместник-кметът на Бердянск Елена Божкова каза в интервю за предаването „Твоят ден” по NowaNews, че градът е окупиран. В населеното място няма никаква украинска армия, добави тя.

„Чуват се единични експлозии извън града, не знаем къде. Иначе в града нощта мина относително спокойно. Хората започват да свикват с експлозиите.

Голям шум се вдига само има въздушна тревога. На входовете и изходите на града има постове. Няма обаче украинска армия, само руски военни. Те предложиха да си сътрудничим, но ние отказахме”, споделя Божкова.

По думите й дълги опашки се извиват пред бензиностанциите в страната, още от началото на военния конфликт.

„Помолихме търговците на горива да спрат продажбата на горива за населението, за да има достатъчно за аварийните и комунални автомобили в града”, добавя тя.

Продуктите в магазините също свършват, като се предвижда започването на събиране на запаси.

„Надявам се, че светът няма да остави Украйна. Тук живеят много българи, които знаят, че България няма да ги остави. Украинците са силни. В страната има над 130 народности, които винаги са живеели в мир и спокойствие”, каза още Божкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук