Стефка оцеля по чудо в автобуса ковчег, загуби съпруга си. Разказът й е смразяващ

0
1951

Снимка: Нова телевизия

Стефка Григорова – една от пострадалите в автобусната катастрофа край Своге, разказа пред камерата на Нова тв за преживения ужас. Жената загубила съпруга си при тежкия инцидент.

„След като се изправих, реших, че съм добре. Започнах да се чудя с него какво става. Той беше във фаза, в която нито мърдаше, нито се виждаше живот“, разказва тя.

„Гришка, събуди се, Гришка, събуди се!“, започнала да го зове.

Стефка споделя, че направила няколко опита да помогне на половинката си. Проверявала пулса му, както и това дали не е глътнал езика си. Не приела факта, че е мъртъв, докато лекар от пристигналите на място спешни екипи не констатирал смъртта му.

„Тогава започнах да се чудя дали не мога да помогна на другите хора“, споделя през сълзи Стефка.

17 души загинаха, а 21 бяха ранени при автобусната катастрофа край Своге на 25 август.

Четирима ранени – три жени и един мъж, все още са с опасност за живота. Трите жени са настанени в „Пирогов“, а мъжът – в „Света Анна“.

„Трите жени, които дни наред са в най-тежко състояние, поставени на апаратна вентилация, продължават да са без промяна в състоянието. Екипите на централна реанимация правят всичко необходимо, така че да съхранят техните здраве и живот“, съобщиха от „Пирогов“.

Тежко пострадалият мъж е в реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна“. Предстои му тежка операция на ходилото и глезена, но засега лекарите изчакват да бъде стабилизиран.

Останалите пациенти – пет жени, са без опасност за живота, но лечението им продължава.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук