Столичната полиция вкара в ареста двама пияни шофьори (СНИМКИ)

Комисарят дебело подчерта, че не става дума за взети пари със сила

0
6734
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Двама пияници шофьори залови столичната полиция за последните 24 часа. Те вече са в ареста. Това каза заместник-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов на извънреден брифинг на СДВР по повод пътните инциденти в столицата за последното денонощие, предаде БГНЕС.

„Единият случай е от 4:20 ч. тази сутрин. Полицаи са се опитали да спрат водач на автомобил на бул. „Рожен“. Той не се е подчинил на нареждането им и се е опитал да избяга. В гонката се включват и други патрули. Преди да го застигнат той прави пътно-транспортно произшествие с други 7 автомобила, които са паркирали“, разказа Златанов.

Той подчерта и при втория случай е имало съпротива от страна на водача, както и че двамата са лъхали на алкохол и са отказали да дадат кръвна проба.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

„Другият случай е от вчера. При него таксиметров шофьор блъсна 8 коли. Наш служител, който не е бил на работа по това време го е видял да се движи на зиг-заг, със спукана гума. Подава сигнал на колегите си и те го спират. В момента, в който му проверяват документите, водачът решава да даде газ и да избяга със спуканата гума, при което удря 8 автомобила“, обясни зам.-директорът на СДВР.

Сега и на двамата ще им бъде взета кръв, за да бъдат тествани за наркотици, тъй като заалкохол вече е минало времето. Извършителите вече са се съгласили доброволно да дадат кръв, подчерта Златанов. От думите на комисаря стана ясно, че и за двамата е образувано досъдебно производство.
Началникът на отдел „Разследване“ към СДВР комисар Стойно Цветков допълни, че лицето, което е управлявало таксиметровата кола ие блъснало други 8 автомобила, не е собственик на таксито. По думите му автомобилът не е и собственост на компанията, с която е бил обозначен. „Случаите предстои да бъдат докладвани при наблюдаващите прокурори. Водачът, управлявал таксиметровия автомобил, е лишен от правоуправление през 2017 година за пореден отказ да даде проби за алкохол и наркотици. Другият водач е заявил, че през 2017 година е изгубил книжката си и не си е извадил нова, поради което аз приемам, че и той е неправоспособен водач“, допълни още той.
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

От СДВР призоваха в разгара на лятото и летните почивки водачите да бъдат внимателни по пътищата и да бъдат отговорни когато решат да се качат в автомобилите си.

Антон Златанов коментира и палежът на автомобили в софийския квартал „Люлин“. Той заяви, че става дума за умишленпалеж, но все още не са ясни мотивите за него, как са били подпалени, както и колко са извършителите на деянието.
„Колите са били паркирани на охраняем паркинг. Там еимало и жива охрана, но не е видяла какво се случва. Полицаите работят още от през нощта там, направени са огледи. Пожарът е потушен и работим по причините за възникване на инцидента. Направен е обход на района, за да се види дали има видеонаблюдение и да се изземат записите от тях. 6 от автомобилите са изгорели напълно, другите частично. Изгорелите автомобили са били оставени като залог в заложна къща. Те са били оставени за по-малка сума от пазарната им стойност. Собственикът на заложната къща има една съдебна регистрация по чл. 187 от НК за проблеми с непълнолетно лице, предполагам насилие“, допълни още Златанов.
Той каза още, че столичните криминалисти работят и по разкриването на извършител на кражба на петцифрена сума, най-вероятно става дума за 10 000 лв. от магазин“Хит“в“Младост 4“.
Комисарят дебело подчерта, че не става дума за взети пари със сила.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук