Страхотен скандал – съдия №1 уличен в конфликт на интереси! Лозан Панов засечен на калъп на гуляй с бизнесмени!

0
1401
Нов скандал е напът да взриви съдебната власт. БЛИЦ научи, че българска фирма е подала сигнал срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов до Висшия съдебен съвет.

В сигнала се посочва, че през 2010 година, по времето, когато Панов е бил съдия в Административния съд в София, е помогнал за решаването в съда на съдебен казус в полза на определена компания. Към сигнала са прикрепени и снимки, от които се вижда, че Панов гуляе с босовете на фирмата, за която се твърди, че е съдействал с влиянието си.

Източници на БЛИЦ разкриха, че Панов е получил предупредителен SMS от негов колега за сигнала срещу него и по тази причина не се е явил на днешното заседание на Висшия съдебен съвет. Вероятно Панов се надява, че покрай шумотевицата около балотажа е по-добро да си остане в домашна обстановка, за да си измисли защитна стратегия надявайки се че бурята ще го отмине. Според наша информация съдържанието на сигнала, обаче е със силата на ураган, който буквално ще го помете от поста му.

Съдия №1 се е опасявал, че сигналът ще изтече в медиите и ще му се налага да отговаря на неудобни въпроси, от които няма как да го спасят приятелчетата му от „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“ и присъдружните им издания.

Към този момент съдебните кадровици, които са запознати със сигнала срещу Панов отказват да разкрият повече подробности, верни на максимата: „Гарван гарвану око не вади“.

Това е вторият подобен сигнал срещу Панов. Първият бе преди близо година, когато се появиха негови снимки в опасна близост до кантората на известния адвокат и издател на „Сиела“ Иван Тодоров.

На Панов със сигурност ще му се наложи да обяснява публикуваната в сигнала уличаваща информация!

Ивайло КРАЧУНОВ,БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук