Страхотен скандал тресе Сатирата! Стоянка съди Славчо Пеев заради баба Гицка

0
1585

Комедийната прима Стоянка Мутафова ще съди колегата си Славчо Пеев заради новата сценична версия на спектакъла „Големанов“.

Актрисата вини Пеев в плагиатство. Тя е убедена, че в най-новия вариант на постановката колегата й използва готовата режисура на покойния й съпруг Нейчо Попов. Стоянка казва още, че Пеев взел варианта на сценария с включени авторските й реплики, които навремето сама е добавила към текста.

„Нито Муки, нито аз ще ходим да гледаме „Големанов“ на Славчо Пеев. Той трябва да прояви уважение. Нямат право да правят такова нещо. Още когато ме молиха да участвам, им казах да не споменават името на Нейчо. Ако наистина е взел неговата режисура  и използва моите реплики, съм готова да го съдя. Нямам за какво да лъжа. Имам дори трима свидетели, които бяха с мен, когато ме убеждаваха да играя пак баба Гицка. От уважение все пак Славчо Пеев трябва да дойде да ми покаже новите реплики на баба Гицка. Славчо Пеев да не лапа залък, който не му е по възможностите“, каза Мутафова.

Тя ни излъга, че 4 месеца не може да играе заради лекарска забрана. Предложихме на дъщеря й Муки да играе вместо нея, но така и никой от двете не се обади. Истината е, че това е пиеса на Ст.Л. Костов и сценичен вариант  на Стефан Цанев, с когото контактуваме и ще му плащаме авторско право. Той дори написа нови сцени. В нашия текст дописани от Мутафова реплики няма“, коментира Славчо Пеев./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук